Merhaba, daha önce söylediğim gibi yeni bilgisayarımı alınca Pardus 25 kurdum. Ve aslında çok da beğenmiştim. Gnome arayüzünün Touchpad uyumu güzeldi. Pardus uygulamaları ve yazılım mağazası da epey hoşuma gitmişti. Daha sadeleştirilmiş ve günlük kullanıcı için hazır hale getirilmiş. Ama tüm bu güzel şeylere rağmen Pardus’u silmek zorunda kaldım.
Nedeni: Sürücüler
Bence Pardus’a sürücülerin kurulumu ile ilgili süreçleri güzel ve kolay şekilde anlatan bir uygulama yapılmalı. Ve karşılama ekranına eklenmeli. Çünkü bilgisayarıma Bannerlord yükledim ancak ekran kartımı görmedi. Linux hakkında derin bilgim olmadığı için ve bu problemlerin çözümünü internette bulmak çok kafa karıştırıcı olduğu için dayanamadım üzülerek Win 11’e geçtim. Aslında Pardus kaynaklı olmayan bir problem de Linux’da oyun oynamanın biraz zor olması. Lutris uygulaması çok karışık ve hiç güzel bir tasarıma sahip değil, Heroic Games Launcher ise Bannerlord’u gördü fakat War Sails DLC’si eklenti olarak geldiğinden sanırım onu görmedi.
Lütfen bu alanlarda da Pardus ekibinden yardım bekliyoruz. Gerçekten gördüğüm en iyi Linux dağıtımlarından biri olmuş ama Linux’un bu genel problemlerine de ekip el atarak işleri bizim için kolaylaştırmalı bence.
Microsoft Hello’da olduğu gibi yüz tanımayla kilit açma özelliğinin de gelmesini isterdim açıkçası.
Emeklerinize sağlık, en kısa sürede geri dönmek istiyorum inşaallah bu sorunlar hallolur.