Merhaba bilgisayarıma Pardus 25 Gnomo kurmaya çalışıyorum ama kurulum sırasında hiç bir şekilde windowsun yüklü olduğu diski görmüyor bu yüzden sıfırdan temiz kurulum yapamıyorum. Biosta gözüküyor, işletim sistemi seçimi ekranında geliyor ama pardus başlatıcı ile girip yüklemeye çalıştığımda windowsun yüklü olduğu disk gelmiyor. Grafik arayüzü ile de direk kurulum yapamıyorum. başlangıç dost terminal ekranı sürekli hatalar veriyor. Windows kurtarma modunu da denedim. Bir yolu var mı sıfır kurulum için?
Bitloker ile sifreleme yaptinizmi
hayır yapmadım eminim ama windows internetten aldığım oem ucuz keylerle aktifleşitmiştim onun yüzünden olmuş olabilir mi?
Üstadım pardus çalışan üzerinden açıp dikler uygulaması üzerinden görüp görmediğini kontrol et. Görüyorsa fat 32 olarak biçimlendir. Öyle dene.

Diskler kısmında da gözükmüyor o sebeple biçimlendirme yapamıyorum.
Üstadım sana başaka bir yöntem söyleyeceğim. Bir windows kurulum diski hazırla. windows kuruyormuş gibi disk biçimlendirmeye kadar gel diski biçimlendir. Kurulumu iptal et. Yeniden pardus kurulumunu dene. Bu yöntemi ben bazen denerim genelde başarılı olur.
Herkese teşekkür ederim. Bilmiyordum ama öğrenmiş oldum. NVMe disk olmasından kaynaklı Pardus görmüyormuş. Biosdan diski RAID modundan AHCI moduna alınca düzeldi.
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.