Bu gün Index of /ISO/Pardus25/ adresinden pardus 25 xfce indirdim. Pardus disk kalıbı yazıcı üzerinden iso doğrulamasını yapamadım. İso’yu tekrar indirdim yine aynı hatayı verdi. Teknik bir sorun mudur neden kaynaklanıyor olabilir.
md5sum değerini elle kontrol ettiniz mi?
Elle kontrol etmedim ama iso’da sorun yok, sorunsuz kurulum yaptım. Sorun uygulama ile ilgili olabilir.
İndirdiğiniz iso dosyasının MD5 değerleri buradaki listeye uyuyor mu?
https://indir.pardus.org.tr/ISO/Pardus25/MD5SUMS
0e5670e0e6d88ecccf71fa2d9097c453 Pardus-25.0-GNOME-amd64.iso
5e5a8189e5d3771e1e4a6a34113afd1f Pardus-25.0-SERVER-amd64.iso
12a9999ec36d62ef1a0511f54e184898 Pardus-25.0-XFCE-amd64.iso
Arkadaşlar bence sorun başka bir yerde olabilir. Daha önce bir uygulamayı geliştirirken şöyle bir sorunla karşılaştım:
Sha dosyasını oluşturan betik, dosya içeriğinin hash’ını belli bir düzende oluşturuyor, tamam. Ama onu okuyan betik bütünlük hatası veriyordu. Biraz uğraştıktan sonra hash dosyası oluştururken içeriğin, okuyucu tarafından düzgün okunmayacak şekilde oluşturulduğunu öğrendim ve sorunu çözdüm.
Saçma olabilir ama, Acaba Pardus Disk Kalıbı Yazıcı, hash dosyasını beklediği gibi bulmuyor mu acaba? Belki ekip yeni iso’nun hash dosyasını öncekilerden farklı bir standartta yapmıştır? Ya da disk kalıbı yazıcıyı güncellemişlerdir, kodda yapılan değişiklik doğru da olsa hash dosyasını beklediği gibi bulmuyordur?
Sadece fikir.
MD5SUMS dosyasını güncelledik, tekrar deneyebilir misiniz, çözülmüş olmalı.
Üstadım şuanda internet sıkıntım var. En kısa sürede deneyip sonucu buradan paylaşırım.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.



