Merhabalar,
Bugün Pardus 25 XFCE sürümünü indirip Fujitsu P700 ile Lenovo Thinkcentre Neo 50A sistemlerine temiz kurulum yaptım. Kurulum aşamasında herhangi bir hata, bağımlılık problemi veya uyumsuzlukla karşılaşılmadı. XFCE arayüzündeki optimizasyonlar belirgin şekilde hissediliyor ve özellikle eski nesil Fujitsu donanım üzerinde sistemin akıcı çalışması dikkat çekici.
Windows domain entegrasyonu için geliştirilen Pardus Domain Joiner aracı testlerde oldukça başarılı sonuç verdi. sssd ve winbind üzerinden yapılan domain join işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Kerberos, LDAP yapılandırmaları ve grup politikası entegrasyonu noktasında herhangi bir ek müdahaleye ihtiyaç duymadan her iki makine de domain’e stabil biçimde dahil oldu.
Domain’e katılım sonrasında local admin kullanıcısı terminal tarafında otomatik olarak aktifleşti, ancak grafik arayüz üzerinde local admin oturumunun görünmediğini/aktif olmadığını gözlemledim.
Öneri olarak; Domain Joiner paketinin ve gerekli bağımlılıkların ISO içerisine gömülü şekilde sunulması, offline kurulum senaryolarında domain entegrasyon süreçlerini ciddi ölçüde hızlandıracaktır. Bu, özellikle kapalı devre ağ topolojilerinde çalışan kurumlar için önemli bir iyileştirme olacaktır. (internet erişiminin bulunmadığı kurum içi veya kapalı ağ yapılarında önemli bir operasyonel kolaylık sağlayacaktır.)
Bu değerli çalışmada emeği geçen tüm ekibe teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.
Pardus gücelleyici ve yeniden başlatma sonrası ile kuruduğum Pardus 25 XFCE sürümüne yeniden başlatma sonrası arkaplanda siyah ekran ve fare imleci göründü.
Ctrl + Alt +F1 ile x-penceresiz ortama geçerek kullanıcı adımı ve parolamı girdim.
sudo dpkg configure -a komutunu girmem ile paketleri yeniden yapılandırdım. Ardından da
sudo apt --fix-broken install komutunu girerek hasarlı paketleri onarmasını bekledim. Sonra da
sudo apt autoremove komutunu kullanarak kullanmadığım paketleri kaldırttım.
Ardından da Xfce oturumuna geçiş yapabilmek için şurada bahsedilen yöntemi denedim ve sonunda Xfce masaüstüne giril yapabildim.
Şuanki haliyle beğendim, Uygulama mağazası çok özel ve hoş olmuş birde pardus hakkında görüntüsü de hoşuma gitti inceledikçe daha çok yorum ederim emeği geçenlere teşekkürler (:
Pardus 25 sürümünün “Pardus Java Kurucu” uygulamasında seçenek olarak bulunmayan Java 11 sürümü ile çalıştı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar manuel kurulum ile sorunu çözebilirler.
Evet ya! Beni de en rahatsız eden şey o oldu!
Panelin sağındaki ikonlar birbirine küsmüş gibi duruyor!
Uygulama ikonları gibi daha yakın olsalar göze daha güzel görünecekler!
hdmi baglantisi yaptigimda ekranin ucte birini kapliyor ucte ikisi siyah ekran oluyor,pardus 23 te boyle bir sorun yoktu,butun ayarlari denedim ne yazikki duzelmiyor
Gnome extensions => Blur efektte 3noktalı yere tıkla.=> Ayarlar kısmından biraz oynamalar yaparak, birde user themes in ayarlarıyla biraz oynayarak bu hale getirdim.
merhabalar pardus 25 e güncelledim bu bilgi ekranı masa üstünden gitmiyor kapatamıyorum arkasındaki dosyaları göremiyorum nasıl kapatmam gerekiyor yardımcı olabilecek varmı
Biliyorum. Olabilecek en yakın ayarda “0” dalar! Fakat o ikonların sorunu sanırım kutuların içine konulmuş olmaları! Kutuları yatay olarak fazla yer kaplıyor! Fakat kutu içindeki iki ikon bile “0” marj verilmesine rağmen birbirine olması gerekenden daha uzak duruyor!
Daha önce başka konuya eklediğim için buraya fotoğraf eklememiştim.
Dolgu “0” olduğu hâlde uzak olmasından şikâyet ediyoruz zâten. (Panelin sağındaki ikonlardan bahsediyorum. Soldaki Uygulama ikonları gibi daha yakın olsalar güzel olacak.)