Hocam sorun yaşarsanız mutlaka konu açın. En kısa sürede sorunu çözmek için yardım eden olacaktır.
kaldırıp yazılım merkezinden tekrar kurmayı deneyin
Dün değil evvelsi gün dünya çapında tüm windowslu bilgisayarlar mavi ekran vermiş. Hata ms’in anlaşmalı olduğu güvenlik şirketinin yayınladığı bir bugdan kaynaklanıyormuş. Sonradan düzeltmişler. Ama bu süreçte havaalanları, hastaneler, birçok kamu binaları felç olmuş. Seferler iptal edilmiş, birçok insan zor durumda kalmış. Linux tarihinde böyle birşey var mı, bilmiyorum. Ama şundan eminim: herkes kopya satın almaya devam edecek. İnsan gerçekten çok ilginç bir canlı.
Nasıl yapacağımı bilmiyorum hocam.
Etap yetkili hesabına giriş yapın yazılım merkezini açın Chrome uygulamasını bulun
kaldır seçeneği var oradan kaldırılabiliyor
terminalden de
sudo apt remove google-chrome-stable
ile kaldırılabilir
Linux tabanlı işletim sistemlerinin gücü bir kez daha kanıtlandı desenize. ![]()
Mesajım istemeden eksik kalmış. Şimdi düzelttim ve özür dilerim. Devamını okumanız önemli.
Bülent Bey alt dock kenarlarını nasıl yuvarlak yaptınız ayrıca XFCE tema icon yüklemek için herhangi bir kaynak var mı
Gnome shell extentions sayfasında dinamik panel eklentisi var. Onunla yapabilirsiniz.
https://extensions.gnome.org/extension/7284/dynamic-panel/
.config de gtk dizini içine gtk.css oluşturup yapılabiliyor.
Konudan bağımsız fan kontrol programı nasıl bulabilirim?
Not olarak lütfen kod olacak ise az olsun…
Arkadaşlar Pardus işletim sistemine dikkat çekici özellik olarak Windows uygulama paketlerini anında tanıyan bir program eklenip, kullanıcı bir Windows yazılımı kurmaya çalıştığında, Pardus otomatik olarak Linux üzerindeki yerel alternatifleri önerse daha iyi olur. Böylece kullanıcılar, alışkanlıklarını tamamen değiştirmeden benzer bir deneyim yaşayabilir.
pardus kullananlar öncelikle vindovs prohramları yerine alternatiflerini tanımlıdır exe kurmayı denememelidir. Alternatif Uygulamalar Listesi - Pardus Gönüllü Platformu
tabi ki biraz linux bilgisi olmalıdır. lakin dediğim gibi olursa daha pratik ve kullanışlı olacağı kanaatindeyim.
Notebook’um da intel işlemci ve intel grafics ekran kartı olduğu için Pardus 23’den Pardus 25’e tereddütsüz yükselttim. Wayland le sorunsuz kullanıyorum ayladır. Ancak masaüstü PC’de NVidia GTX1660 ekran kartı olduğu geçmişte Nvidia sürücüleri ile sıkıntı yaşadığım için (wayland oturumu da açılamıyor) Pardus 23’de bıraktım. Pardus 25’e yükseltirsem sıkıntı yaşar mıyım? Tecrübe eden oldu mu?