Pardus 25 Yükseltme Sonrası Sorular

Bugün evdeki bilgisayarı Pardus 25’e yükselttim. Yeni halini de çok beğendim. Görsel olarak hoşuma gitti. Ayarları da kullandıkça göreceğiz inşallah.

1- Önceki sürümlerde bilgisayarı açarken şifre ekranında şifreyi girince enter tuşuna basmadan doğrudan açıyordu. Bu ayarı bulamadım 25’te nereden yapılır?

2- Şifreyi tamamen kaldırıp şifresiz açılmasını istersem nasıl yapılır?

3- Kullanıcı ayarları bölümünde, kullanıcı adı ve şifre vb değiştirdiğimiz sayfa ve yine bazı ayar sayfaları, yarısı Türkçe yarısı İngilizce garip bir şekil olmuş. Oralar unutulmuş sanırım.

1 Beğeni

image

Pardus 25 yükledim. Ama bazen bilgisayar donup öylece kalıyor.
Ekran kartından dolayı olabileceğine dair bilgiler gördüm. Acemiyim pardus konusunda.
Graphics:
Device-1: NVIDIA GT216 [GeForce GT 220] driver: nouveau v: kernel
arch: Tesla bus-ID: 01:00.0 temp: 40.0 C
Display: wayland server: X.Org v: 24.1.6 with: Xwayland v: 24.1.6
compositor: gnome-shell driver: dri: nouveau gpu: nouveau resolution:
1: 1360x768~60Hz 2: 1920x1080~60Hz
Ne yapabilirim.

Gnome (Wayland) masaüstündeykenmi donuyor bazen . Xorg Üzerinden Gnome ortamına geçip kullanmayı deneyin sorunun tespiti için . Şifreni yazınca sağ altta dişli işareti çıkar oradan Xorg seçip deneyin.

donduktan sonra windowsa açılışta geçerken To skip disk checking,press any key witihn 5 second yazıyor.

dualbootta olur öyle

Üstadım uzun yıllardır linux kullanan biri olarak size tavsiyem imkanınız varsa windows ile linux dağıtımını ayrı ayrı disklere kurmanız. Aynı disk üzerine kurulduğunda mutlaka bir sorun çıkarıyor.

Windows C diskinde iken Pardus D ye kurulabiliyor mu? Bunu bilmiyordum. Daha önceden 4-5 defa pardus kurup kullanmaya teşebbüs ettim. Ama her defasında bişeyleri beceremeyip vazgeçmek zorunda kaldım. Kendi acemeliğim büyük ihtimal. Pardus’u D dsikine kurup istersem windows, istersem de pardusu kullanabileceğimi bilmiyordum. Forumda bir klavuz var mı acaba bu konuda.

Ben yükselttikten sonra grub ekranında Pardus 25 i seçip devam ettiğimde siyah ekranda kalıp Kernel Panic hatası veriyor. Hata ise “Unable to mount fs on unknown-block(0,0)”

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.