Pardus Acik Kaynak Kodlu mu?

Selamlar,
Pardus icin ozgur yazilim diyoruz ancak Github uzerindeki repo pasif gozukuyor.

Pardus acik kaynak kodlu mu? Eger oyle ise gelistirilmesi nerede yapiliyor? Katki saglama rehberi mevcut mu?

Tesekkurler.

1 Beğeni

pardus.org.tr nin hakkında kısmı:
PARDUS, Debian GNU/Linux temelli Özgür ve Açık Kaynak kodlu bir işletim sistemidir. İnternet üzerinden ücretsiz olarak indirilebilmekte ve kurulabilmektedir. Kişisel veya kurumsal kullanımlar için Pardus’un rekabet edebilir ve sürdürülebilir bir işletim sistemi haline getirilmesi için TÜBİTAK ULAKBİM bünyesinde geliştirme ve idame çalışmaları devam ettirilmektedir.

Pardus’un, kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ’lerde kolay yaygınlaştırılabilmesi için kurumsal ihtiyaçları karşılayan Açık Kaynak kodlu alt projeleri bulunmaktadır. Lider Ahenk Merkezi Yönetim Sistemi, Engerek Kimlik Yönetim Sistemi, Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi, Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi (ETAP) bunların başlıcalarıdır.

Pardus ekibi ülkemizde yaygınlaştırılması, destekleyici bir ekosistemin gelişmesi için çalışmalar yapmaktadır. Özgür Yazılımlar konusunda konferans, çalıştaylar ve eğitimler düzenlemekte; Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı, Akademik bilişim Konferansı, Pardus ve Açık Kaynak Günleri (Samsun) gibi organizasyonlara destek vermekte; Teknofest, Özgür Yazılım ve Linux Günleri gibi organizasyonlara katılım sağlamaktadır. Ayrıca kamuoyunu bilgilendirmek için Açık Belge Biçimi (ODF) portalı, Özgür Yazılım faaliyetlerini özendirmek için Açık Kaynak Kod Platformu gibi projeleri başlatmıştır.

Bildiğim kadarıyla Pardus’un kodları artık Açık Kaynak Kod Platformu üzerinde barındırılıyor.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.