Pardus Açılışta Ekran Parlaklığının Değişmesi

Merhabalar,

Yeni bir Pardus (19.4-1 XFCE) kullanıcısıyım. Notebook üzerinde Pardus kurulu ve bilgisayarın bozulan pilini kullanmıyorum. Ekran parlaklığını ayarlıyorum ancak bilgisayarı yeniden başlatınca veya hazırda bekletten çıkınca ekran parlaklığı artıyor. Her seferinde azaltma tuşuna basıyorum.

Sorunun çözümünü forumda aradım ve bu konuyu buldum. Ama orada söz edilen ayarlar güç yönetisinde gözükmüyor. Belki pil olmadığındandır.

Bu sorunun çözümü nedir?

Bende seninle aynı sürümü kullanıyorum ve bende de pil yok dolayısıyla pille alakalı değil. Pil işaretine sağ tıkla, güç yönetimi ayarlarına tıkla, ekrana tıkla, parlaklık azaltma kısmına gel ve azaltmak için etkin değildir yazan kısmı kafana göre ayarla. Açılışta otomatik olarak oradaki ayar geçerli olacaktır. Ben öyle yapmıştım.

Dediğin gibi yaptım ama yine olmadı. Ekran parlaklığını minimum olarak ayarlayıp yeniden başlatınca parlaklık bir seviye artmış oluyor. Benim dizüstü bilgisayarın parlaklık ayar adımları büyük. (toplam 10 adet). Bazı dizüstü bilgisayarlarda daha küçük ve çok sayıda adımlarla artış olabilir. Belki benim bilgisayarda bu yüzden farkedilir derecede olabilir.

Parlaklık bir seviye artar zaten 0 a inmiyor bende de en düşük %1 oluyor. Parlaklığın seni rahatsız edecek seviyede başlaması bilgisayarınla alakalı olabilir.

Söylediğin ayar bende de en az %1 oluyor.

Benim demek istediğim;
“Ekran parlaklığını 1 seviye artırınca (klavye kısayolundan) benim bilgisayarda daha büyük adımla artış yaptığı için bu davranış belirgin olabilir, başka bilgisayarlardaki artış daha küçük adımlarla oluyor ise başlangıçtaki otomatik bir seviye artırma davranışı farkedilmiyor olabilir.”

Windows 10’da böyle bir parlaklık artışı olmuyordu.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.