e2fsck komutu girdim. Bazı seçenekler sundu. e2fsck -p yaptım, fakat birşey olmadı, aynı seçenekleri yineledi. Bir mesajla dönmedi. Düzelmiştir diyerek yeniden başlattım ama düzelen birşey yok yine ilk resimdeki ekrana düşüyor, öyle bekliyor açılmıyor.
Yardımcı olabilir miydiniz?
Notlar:
-Sistem yeni kuruldu, birkaç program kurdum kullanıma hazır hale getirdim. Ağız tadıyla daha kullanmak nasip olmadı.
-Sistem tek parça SSD’ye kurulu. Markası pek duyulmuş birşey değil.
-En son kapatırken sağlıklı kapattım, bir sorun yoktu, herşey normaldi.
-Bu ay bu 3. pardus kuruşum. Sıkıldım.
(initramfs) satırında exit yazarak enter tuşuna basınız. Disk bölümleri gösterilecektir. fsck -fy /dev/sdXY komutunu gösterilen bölümleri yazarak düzenleyin ve çalıştırınız:
Örnek:fsck -fy /dev/sda1
İşlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatınız.
hocam bu elektrik gidince filan çok oluyor daha önce bana da olmuştu. Şuraya otomatik filesystem check yapan bir programcık yazsanız süper olur, işte space e basın otomatik filecheck yapsın filan gibi. Zaten neden linux programcıları hiç böyle bir şey düşünmemiş anlamadım, neden yani çok basit bi şey.
İlk uyguladığımda yeniden başlattım fakat yine aynı ekrana düştü.
İkinci defa uyguladığımda ekranda yazılar aktı ve en sonda sorunun düzeltildiğine dair ingilizce (hatırlamıyorum) bir mesaj göründü. Tekrar yeniden başlattığımda Pardus açıldı. Şu an Pardustan yazıyorum. Yardımınız için teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.
Sorun tekrar ediyor. Sorunu çözdüğümü düşündüğüm zamandan beri defalarca tekrar etti.
İlk uygulayışımda hiçbirşey olmuyor. Yine initrams satırı yineleniyor. Tekrar başlatıp deneyince bu defa olacağı tutuyor. Bazen iki, bazen üç restartta anca tutturabiliyorum.
Kaan bey, iki işletim sistemi var; ancak birisi bir SSD’de, diğeri bir başka SSD’de kurulu. Geçen gün güncelleme aldırdım. Aldırdıktan sonra ilk başlangıç ekranında sadece Pardus ve Pardus Seçenekleri varken şimdi en sona bir de windows eklenmiş. Bu sorun bu eklenme olmadan da vardı. Windowslu SSD ile Linuxlu SSD’yi birbirine bağlamadım (raid, scsi ya da bootloader ile bağlamadım). Buna rağmen hata nasıl tekrar ediyor?
Bir de hata şundan sonra ortaya çıktı, ilgisi var mı bilmiyorum: bilgisayarı linux ile başlatıp daha sonra windowsla başlattığımda windows’un saati sapıtıyordu. Ben de linux üzerinde şimdi hatırlamadığım bir saat ayarı işlemi yaptım. Hani saat sunucusunu ayarlıyoruz ya o. Bu işlemden sonra bu sıkıntı başladı.
Bu konuyu canlandırmamın nedeni, yeni kurulumdan sonra sorunların tekrar etmesi.
Windows tarafında;
powercfg.exe /hibernate off
Yapmama rağmen, linuxa her geçişte sorun yaşıyorum.
Deli olmamak elde değil.
-Linux, kernel güncellemesi alırsa, sistemde takılı tüm disklere GRUB yazdırıyor.
-Windows, diskleri bir serbest bırakmıyor ki başka sistemler de rahat rahat açsın…
Yıl kaç olmuş, hala saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz.
Her neyse, çözümü olan varsa dikkate almak isterim.
Zeus, bu sorunu da bir şekilde çözdü ve tarihin tozlu sayfalarına gömdü sayın seyirciler.
GRUB’u kontrol eden betik dosyasına, başlangıçta sistemin disk taraması yapması için bir komut eklememiz gerekiyor. @Alparslan_Metehan . Linuxcuların birşey yapmasına gerek yok. Sadece bir komut ekleyeceğiz hepsi bu kadar…
Terminali açınız ve şu komutu giriniz:
sudo gedit /etc/default/grub
Esasen komutun orjinalindeki gedit, “nano” şeklindedir. Nano’yu sevmediğimden değiştirdim. Bu komut, GRUB’un çalışmasını ve sistemin başlama şeklini düzenlemektedir.