Pardus Akıllı tahtaya görüntü aktarma sorunu

Herkese Merhaba
Okuldaki pardus 19 yüklü akıllı tahtalara htmı kablosu ile göruntu aktarmak istiyorum ama olmuyor.yazıcı kablosuyla beraber de bagladım ama hiç bir sekilde görüntü aktarımı saglayamadım.
Yapmam gereken bir ayarlama falan var mı.Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.
Şimdiden herkese tesekkur ederim

Akıllı tahtalar dokunmatik özelliği olan tvler dir hdmi girişi moduna almanız gerekiyor cihazı.

Ardından bağladığınız laptoptan görüntüyü aktarmanız lazım.

hocam htmı kısmına da aldım.olmadı kabloda da sknt yok tahtada herhangi bir ayarlama mı yapmak gerekiyor acaba.Ya da benım pc de windows 11 yüklü ondan kaynaklı bir hata mı

bilgisayarı aynı kabloyla projeksiyona bagladıgımda herhngi bir sknt olmuyor görüntü aktarılıyor

Akıllı tahtanın hdmi girişinde sorun olabilir teknik servisinden destek almayı deneyebilirsiniz.

buradaki tahtanın hdmi özelliği çalışıyor.

Ben de aynı sorunla karşılaştım. Debian GNU/Linux 12 (bookworm) için çözümü şöyle;
1- HDMI kabloyu bağlayın
2- Bilgisayarınızı yeniden başlatın
3- Etkileşimli Tahtanın güç tuşunun yanındaki (Faz 2) düğmeye dokunun (Etkileşimli Tahtanın ekranının (tahtaya göre) sol üst kısımlarında HDMI yazısı belirecek)
4- Kendi bilgisayarınızda oturum açın (otomatik giriş olmuyorsa)

Kişisel bilgisayarınızda varsa eğer GNOME için oturum açılışında sağ alttan GNOME Wayland seçeneği de bu aşamalarla birlikte denenebilir.

Aşağıdaki makale işinizi görebilir. Kablosuz bağlantı üzerinden kullanabilirsiniz.

Hocam burda gösterilen komutlar hata veriyordu kde yi kurdum ben de ama bu sefer giriş ekranında klavye gelmiyor.yakinda tahta komple elimde kalacak :rofl:

HDMI kablosunu bilgisayar ve akıllı tahtaya bağlayın. Bilgisayarda Windows+P tuşuna basın, yansıt deyin. Ardından akıllı tahtadaki HDMI giriş tuşuna basın. Bunları yaptığınız halde olmuyorsa ya kablo sorunludur ya bilgisayar ya da akıllı tahta.

Ayrıca yazıcı kablosu ile görüntü alamazsınız.