Pardus başlangıç onarma yeniden yükleme müthiş bir şeymiş

Biraz kurcalamıştım bozmuştum açılmıyordu pardus. USB ile açtım, başlangıç onarma diye bir program var, orada sistemi yeniden yükle diye bir seçenek vardı, denedim bakayım düzelecek mi diye, düzeltti hemen. Sistemi ilk kurulduğu hale döndürdü, üstelik home dizini aynı kaldı ama programlar gitti tabi. Ama programlar tam silinmiyor / da pardus.old diye bir klasör oluşturulmuş oraya gidiyor. Bu çok sağlam bir program niye hiç kimse bundan bahsetmiyor? Windows da bile bu kadar temiz çalışan program yoktur.

Forumda birkaç kez bahsedildi diye hatırlıyorum. Sorun yaşayan bir iki kişi oldu ekipten ve ekip dışı üyelerden önerenler oldu.

Ama ben yeniden yükle diye bir seçenek olduğunu bilmiyordum. Windows tarafında bir defa yeniden yükle(sıfırla) seçeneğini denedim, bin pişman oldum. O kadar uzun sürdü ki yeni kurulum yapsam daha karlı çıkardım. Sonuçta beni bomboş bir oturumla karşıladı ve tüm herşeyim uçmuştu. Formatla aynı yani.

Pardusa bunu getirmeleri iyi olmuş bence. Uzun sürdü mü peki?

1 Beğeni

1.5 dakikada falan bitirdi.

1 Beğeni

Ortalama kullanıcı için Windows Sistem Kurtarma Aracı ve Geriyükleme gayet yeterli, kaldı ki üçüncü parti yazılımlar da fazlasıyla mevcut.

Linux’da ise Timeshift bir başka seçenek.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.