Python ile ilgili kütüphane eklenti vs yüklemiş Muhtemelen pardusun aktif kullandığı bazı kısımlarla çakışma oldu.
Yazılım merkezindeki depodan yüklemiş olsaydı olmazdı diye düşünüyorum Kaldırmayı yüklemeyi oradan yapmak lazım sorun yaşamamak için.
Python ile ilgili kütüphane eklenti vs yüklemiş Muhtemelen pardusun aktif kullandığı bazı kısımlarla çakışma oldu.
Yazılım merkezindeki depodan yüklemiş olsaydı olmazdı diye düşünüyorum Kaldırmayı yüklemeyi oradan yapmak lazım sorun yaşamamak için.
Pardus yazılım merkezinden yükledim. Dahası komutlar çalışıyor. sudo apt update komut sisteminde sıkıntı yok. Pardus uygulamaları yok.
Pardus hangi sürüm gnome mu xfce mi?
Hangi kütüphaneyi yüklediniz?
Sanal makinada bi deneyelim bakalım çökertebilecek miyiz?
Pardus xfce, Python cv2, numpy, numpy i3xx, pygame kütüphanesi pygame den 2 tane kütüphane vardı. İkisini de yüklemiştim. Kütüphaneler kesinlikle depodan yükledim. Herhangi bir yerden değil.
23.1 xfce sürümüne güncelleme yapmadan spyder3 ve eric python ide yi kurdum.
pygame olanları numpy ve numpy stl ve numpy-dev i kurdum.
cv 2 yi bulamadım cv-bridge ve opencv yi de kurdum çökmedi.
Başka ne yaptın? Bende iki den fazla kütüphane vardı. Spider kullanıyorum.
Güncelleme de yapmıştım. Ama yazılım merkezi uygulaması açmadı. Ben de sudo apt update i denedim.
Şu an güncellemedim. Yaptığım işlemleri yazdım. Kütüphaneler den çökmemesi lazım kurulum yaptığın flash belleği yenileyip tekrardan bi kurulum yapın kurulumdaki bir hatadan da kaynaklı olabilir.
Sorunlarım çözüldü. İlk sudo apt install -f. Bu kodu kullandım. Daha sonra tüm Python kütüphanelerini pip freeze | xargs pip uninstall -y komutuyla kaldırdım.
sudo apt remove --purge python3
sudo apt autoremove
Python u kaldırdım. Daha sonra apt --autoremove komutunu kullandım. En son apt xfce4 tekrar kurdum. Apt update ve apt upgrade diyerek sistemi güncelledim. Şimdi herşey eskisi gibi.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.