Pardus bilgisayar uygulamaları kayboldu

Merhabalar. Pardus işletim sisteminde dosya sistemi, Pardus uygulamaları, giriş ekranı ve Pardus yazılım merkezi uygulaması kayboldu.

Sabahtan iyidi. Ancak yazılım merkezi hatası vardır. Şimdi ise bu oldu. Kullanıcı olarak Python dili için kütüphane ve Spider ide yi yükledim. Farklı bir şey yapmadım.

terminalde pardus-software %u komutu çalışıyor mu?

1 Beğeni

Pardus-software%u diye konut yok diyor

Böyle bir hata veriyor. Anladığım kadarıyla Python kütüphanesinden dolayı böyle oluyor?

evet python ile ilgili sorun var

apt --fix-broken install komutunu denediniz mi

1 Beğeni

Evet denedim. Uygulamalar yine yok. Ama bilgisayar simgesi geri geldi. Açılmıyor.

sudo apt remove python3 ile python ı kaldırıp
sudo apt install python3 ile tekrar kurmayı deneyabilirsiniz ama

riskli işlem

1 Beğeni

Bilgisayar da ki bilgisayarım ı çalıştırırken böyle bir hata veriyor.

terminale python3 girince sürüm bilgisi vermesi lazım sürüm bilgisi gelirse
import sys
sys.path.insert(0, ‘/usr/share/pardus/pardus-software/src/’)
import Main
kodu yazılım merkezini çalıştırıyor
yoksa önceki mesajın ikinci kodu denersiniz.

1 Beğeni

Bahattin bey, yedeğinizi alın yeniden kurulum yapın .Kolay kolay düzelecek bir sorun değil daha önce ben de yaşamıştım.

1 Beğeni

Yedek nasıl yapılır? Linux da bilmiyorum.

Yani önemli dosyalarınızı bir yere manüel kopyalayın diyor. :slight_smile:

Dosya erişimi pek mümkün değil. Klasör açıldığında disk şeklinde doluluk gösteriyor.

Pardus kurulum flaşı ya da DVD’si varsa takıp,

Pardus Çalışan sürümüyle home dizininize, oradan belgelerinize erişebilirsiniz.

Windows ortamından da erişilebilir. Bunun için windowslu bilgisayarınıza ext2fsd kurun.

Programı çalıştırın ve linux’lu diskinizi görüp bir kez tıklatın.

Diskiniz Bilgisayar menüsünde görünecektir.

Düzeltme seçenekleri nelerdir?

Hocam o kadar anlamıyorum maalesef :frowning:

Ama yeni kurulum yapacaksanız anlattığım şekilde yedek alabilirsiniz.

Konunuzu takip ettiğim kadarıyla sisteminiz hasar görmüş. Bence yeni kurulum yapmalısınız. Her ne yapıp bu soruna neden olduysanız tekrarlamamalısınız.

Sorunda bu zaten. Python programlama görüyorum. Python kütüphanesi yükledim. Bu durum oldu. Eğer düzeltmezsem. Tekrar Python kütüphanesi yüklemek zorunda kalırsam ne olacak?

Döngüye girersin :grin:

kullanabildiğin başka pc olsa sanal pc ler üzerinde tek tek dene soruna hangisi neden oluyor bul derim.

1 Beğeni

Resmen kısır döngü. Bir şekilde çözüme kavuşması gerekir.

Temel komutlar çalışıyor mu? apt gibi. sudo apt update yazıp fotoğrafını verir misiniz?

Bilgisayardaki çoğu şeyi silmişsiniz, o sebeple bu sorunla karşılaşıyorsunuz. sudo komutu yönetici komutudur, emin olmadığınız işlemleri sudo komutu ile kullanmamalısınız.

1 Beğeni