Pardus DDE açılışta disk şifresi sormasın istiyorsanız yada pardus 'da diskleri şifre girmeden açmak istiyorsanız bu anlatımları uygulayabilirsiniz.
Bilgisayarınızdaki herhangi bir disk bölümünün açlışta bağlanmasını sağlamak için gnome disk utility programını kullanabilirsiniz. sisteminizde kurulu olarak gelen diskler uygulaması gnome-disk-utility 'dir. Uygulamalar menüsünden diskler uygulamasını açınız.
Programın arayüzünde Resim 1’de birimler yazan alanda bilgisayarınızdaki sabit disk bölümleri listelenmektedir. Burada, başlangıçta bağlamak istediğiniz disk bölümünün üzerine tıklayın arından yine Resim 1’de görünen ayar düğmesine tıklayın ve açılan menüdeki “Bağlama Seçeneklerini Düzenle” seçeneğini kullanın.
Bu işlemi yaptığınızda Resim 2’deki pencere karşınıza gelecektir. Burada bağlanma seçeneklerini resimde görüldüğü gibi ayarlayın yani “Otomatik bağlama” seçeneğini kapalı hale getirin, “Başlangıçta bağla” ve “Kullanıcı arayüzünde göster” seçeneklerini seçili hale getirin, Tamam düğmesine basarak işlemi tamamlayın.
Diskler uygulamasını açıp disk bölümünü seçiniz. Sonrasında şağıdaki çark simgesine tıklayıp, açılan alandan “Dosya sistemini düzenle…” seçeneğini seçin. Açılacak pencereden istediğiniz etiketi belirleyebilirsiniz.
dün akşam diskler uygulamasından. pardusun yüklü olduğu bölümün adını pardus olarak değiştirdim ve bilgisayarı kapattım. bugün bilgisayarı açtığımda grup geliyor. grup menüsünden pardusu seçtiğimde şifre girdiğimiz ekran gelmiyor.
pardus acılmıyor. ekrandaki hata geliyor. usb ye pardus isosunu yazdırdım. pardus çalışanı actım. diskler bölümüne girip pardusun yüklü oldugu kısım önyüklenebilir gözükmüyor. windows kısmı önyüklenebilir.
(Kod satırındaki boşlukları TAB tuşu ile oluşturunuz, yukarıda anlaşılmıyor ama örnekleyeyim;
UUID=cd712620-8d26-4593-993a-86ebf033a078TAB/media/yedekTABext4TABdefaults,errors=remount-roTAB0TAB1)
ve değişikliği yaptıktan sonra “CTRL+O” tuşuna basınız. Dosyanın adını değiştirmeden direk “ENTER” tuşuna basınız. Sonra “CTRL+X” tuşuna basarak düzenleyiciyi kapatınız.
sudo mount -a komutunu yazınız. Eğer imleç hatasız bir şekilde tekrar komut satırına düşerse işlemi doğru yapmışız demektir.
sonra aşağıdaki komutu vererek sistemi yeniden başlatınız. reboot
hocam bir şey daha soracağım. ben dün galiba sizin ikinci resimdeki " otomatik baglama" seçeneğini aktif ettim öyle hatırlıyorum. buda sorun olmuş olabilirmi.
bir yerde hata oluşmuş olduğu kesin ama sistemi görmeden birşey diyemem. siz en iyisi usb’den sistemi çalıştırıp verilerinizin yedeğini aldıktan sonra formatlayarak temiz kurulum yapın