Pardus da limit koyma nasıl yapılır

Merhaba arkadaşlar, ben linux bayandır kullanıyorum. Bilgisayarım işlemlerin ortasında kapanıyordu. Pardus dan önceki linux mint de de aynı sorun vardı. Kapanmasının ana nedeni çok ısınması. Isınma sorununu termal macun ile gidersen de, yine bir aya tekrarlıyor. Benim istediğim. Bilgisayar ısındığında kapanmasın sadece işlemleri geçici süre ile yavaslatsin veya durdursun. Sonra kaldiği yerden devam etmesi. Bunun için ne yapabilirim?

1 Beğeni

Bu Çok Mantıklı Bir Yöntem Olmayabilir Zira Zaten Pardus Minimum İşlemle Çalışıyour (XFCE) Bunun Yerine Soğutma Yöntemlerinizi Değiştirebilir Farklı Tedbirler Alabilirsiniz. Yada En Basiti ile Bilgisayarınızı Değiştirmenin Vakti Gelmiş Olabilir.

2 Beğeni

Synaptic paket yöneticisi kurulu değilse kur, kuruluysa çalıştır.

Programı açınca aratacağın anahtar kelime:

Cpupowergui

Bu programla işlemci yüzdeni düşür ve bütün dertlerin bitsin.

2 Beğeni

Bilgisayarımı seviyorum. Kalsın.

1 Beğeni

Bu programı mutlaka kullan çok rahat edersin. Resim gönderiyorum:

Ekran görüntüsü_2024-10-18_08-42-27

3 Beğeni

Masa üstü ise soğutmayı iyileştir. Stok fan yetersiz gelebilir. Bazı kasaların hava akışı iyi olmuyor.

Akvaryum kasa var benim 9 fanlı alttakileri ve yandakileri içe hava verecek şekide üstteki radyatörden dışa verecek şekilde ayarladım fazla hava arkadaki deliklerden çıkıyor.

2 Beğeni

Programı deneyeceğim. Çok teşekkürler.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.