Pardus da masaüstünde ki simgeler kayboldu

Merhaba arkadaşlar geçende yeğeni oyun için bilgisayar başında bıraktım Pardus da masaüstünde ki simgeleri ve dosysları silmiş sanırım komple bomboş acaba nasıl eski hale getirebilirim.

masaüstüne sağ tıklayın, masaüstü ayarları menüsüne tıklayın. Açılan pencerede sağ üstte simgeler sekmesine tıklayın. En altta ön tanımlı simgeler kısmının altında masaüstünde görünmesini istediğiniz ikonların yanındaki tik işaretini seçili hale getirin.

Ayrıca Pardus menüsünü açıp (Başlat menüsü) dilediğiniz bir uygulama üzerine sağ tıklayıp masaüstüne ekle diyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Peki world exel gibi ofis dosyaları mevcuttu bunlara ulaşma imkanım var mı acaba

Pardus menüsünü açın, solda ofis kategorisi var. Onun içinde word yerine Writer, Excel yerine Calc, PowerPoint yerine İmpress var.

Bugün kontrol edicem tesekkür ederim

1 Beğeni

sorununuz bu şekilde çözülmezse desktop icons eklentisini kaldırıp baştan kurun
https://extensions.gnome.org/extension/1465/desktop-icons/

Pardus Yazılım Merkezi’nden Libreoffice’i indirebilirsiniz

Destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Lakin sorunu çözüme kavuşturamadım. Birincisi simgeleri geri alamadım ikincisi ise oluşturduğum Office dosyalarını bulamadım ve geri getiremedim. Ve bu sistemde sistem geri yükleme var mı acaba

Uzantılarla alakalı bu. windows tuşuna basıp uzantıları tekrar aktif edin. Bu çok nadiren gnome da oluyor, uzantılar kendi kendine başlamıyor bazen. Aktif ettikten sonra muhtemelen gelir, gelmezse Desktop Icons u aktif edin.

1 Beğeni

Emre hocam özür dilerim ama çok profesyonel değilim nasıl yapacağımı bilmiyorum amatör olduğumu düşünerekten yardımcı olabilir misiniz acaba kusura bakmayın olur mu çok teşekkür ediyorum

Uzantılar uygulamasını bulup . Resimdeki işaretlediğim kısım açıkmı kapalımı kontrol et . Açık değilse açarsınız resimdeki gibi .
Ekran Görüntüsü - 2025-02-10 23-43-31

Bu son resimde ki bölüm nasıl açılıyor acaba… Gnome kullanıyorum Pardus 23

Üstat panel üzerindeki pardus logosuna sağ tıkla. Uzantılar menüsünü aç arkadaşın resimde işaretlediği eklentiyi aktif hale getir.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.