Tekrar Merhaba Cüneyt Bey,
Pardus yüklü bilgisayar başına geçince programın tam ismine bakayım dedim Time Machine değil TimeShift imiş lakin o da yüklü değildi.
Bu sefer şunları denedim, Pardus açılırken koşan animasyon ekranında ALT+F1 yaptığımda yapılan işlemleri ve başlatılan servislerin hangilerinde (RPC Bind Portmap, Samba NMB Deamon, NFS Server vb.) hata olduğunu gösteriyor ve işlemler devam ediyordu uzun süre bekledim.
Daha sonra terminal ekranın login/giriş bilgileri sordu. bunları girdikten sonra terminalden giriş yaptım.
(Linux 4.9.0.9-amd64 - SMP Debian 4.9.160-1+deb9u2 2019) yazısı belirdi.
Burada Apt Update/Upgrade denediğimde hata mesajları geldi ve şu komutu yazmamı tavsiye etti.
sudo dpkg --configure -a
Bu komut sonrası bazı kurulum ve kaldırmalar yaptı. İşlemler sonrasında aşağıdakilerle ilgili hata verdi.
linux-image-4.19.0-5-amd64, linux-image-amd64, initramfs-tools
bunları da
sudo apt purge xxx
komutu ile kaldırdım. Sonra “startx” ile terminalden GUI ekrana geçme komutu yazdım ve masaüstü giriş ekranım geldi. Pardus giriş ekranı duvar kağıdı yerine Mavi renk Debian 10 yazıyordu, Login kutucuğunda Pardus simgesi vardı. Giriş yapınca masaüstü duvar kağıdı Pardus idi, başlattaki Pardus simgesi kayıp görünüyordu.
Bundan sonra Paket Güncelleyiciyi açtım (Package Updater olmuş) Tekrar tarama yapıp 10 yeni güncellemeyi de yaptım ve depolardan Debian resmi olan 5.yi kaldırdım ve şuan sistemi kullanabiliyorum.
Şu komutları yazdığımda gelen bilgiler ise şu şekilde:
lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 10 (buster)
Release: 10
Codename: buster
uname -a
Linux xxx 4.9.0-9-amd64 #1 SMP Debian 4.9.168-1+deb9u2 (2019-05-13) x86_64 GNU/Linux
hostnamectl
Static hostname: xxx
Icon name: xxx
Chassis: desktop
Machine ID: xxx
Boot ID: xxx
Operating System: Debian GNU/Linux 10 (buster)
Kernel: Linux 4.9.0-9-amd64
Architecture: x86-64