Pardus deposunu gnome software üzerine ekleyememe sorunu

Bir arkadaşım pardus gnome üzerine gnome software kurmuş ancak pardus depoyu gösterememiş. Benden denememi istedi ben de aynı sorunla karşılaştım. Sadece kurulu gnome yazılımlarını görüyor. Yazılım depoları sekmesini açamıyoruz. Pardus’da gnome software uygulaması üzerinden pardus depoda bulunan yazılımları çalıştırabilen var mı?

GNOME Software’in APT ile çalışabilmesi için gnome-software-plugin-apt eklentisi gereklidir:

sudo apt install gnome-software-plugin-apt

Ardından GNOME Software’i yeniden başlatın:

killall gnome-software
gnome-software &

daha sonra da
sudo apt update deneyebilir misiniz?

Maalesef çözüm olmadı. Daha önce de benzer yöntemler denedim. Aşağıdaki görseldeki hata mesajını veridi. Pardus depoyu görmüyor ekleme de yapamıyoruz.

şurdaki adımlar işinize yarrar mı acaba

Ergin bey ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Flatpak çalıştırılabiliyor onda bir sorun yok. Benim amacım bir arkadaşımızın ricası üzerine pardus deposunun gnome-software üzerinden çalışıp çalışmadığını denemekti ama olmadı. Pardus yazılım merkezi benim için yeterli zaten.
Ayrıca debian 13 üzerinde bir inceleme yaptım. Bende Pardus 25 üzerinde gnome-software uygulamasının sorunsuz çalışabileceği gibi bir kanaat oluştu. Bekleyip göreceğiz.

bende şimdi sanal makinaya gnome kurdum deneyeceğim bende merak ettim