Çoğumuz SSD’lere çoktan geçtik. Ancak hala HDD kullananlar olabilir. Ayrıca, sunucu bilgisayarlarda SSD’lerin yüksek maliyetinden ötürü hala HDD’ler kullanılmaktadır.
Parçalanma, linux tarafında az da olsa oluşur ve sistem performansını etkiler. Linux tarafında parçalanma, diskin kullanım şekli dolayısıyla windows tarafındaki kadar yoğun ve kötü şekilde değildir; çünkü linux sistemlerde verilerin diske yerleşim ve indeksleme şekli farklıdır.
Buna rağmen, linux tarafında disk birleştirmenin, sistem performansını yüzde 30 kadar etkilediği sonucuna varılmıştır. Kaynak.
Bu sebepten ötürü, mutlaka kullanan çıkacaktır diyerek bir GUI yazdım. Programı kullanmak çok kolaydır.
-bedava
-özgür
-açık kaynak (GPL V3)
-kolay, kullanıcı dostu ve anlaşılır arayüz.
-minimum sistem gereksinimi
-minimum bağımlılık gereği
-mükemmel sonuç, hissedilebilir performans artışı
-NTFS ve EXT-4 diskleri ayırdedebilme, disk türüne göre uyarı verme. (NTFS ve türevi disklerle SWAP bölümlerine linux tarafında birleştirme yapılamıyor.)
-İşlemden önce analiz özelliği: analiz&puanlama ile birleştirmeye gerek olup olmadığını önceden söyler. Boşa vakit kaybetmenizi önler.
Üstadım eline sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. Kendi sistemim üzerinde test ettim sorunsuz çalışıyor. Pardus depo ve yazılım merkezinde bulunması iyi olur.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Yazılımınız için bir marka ismi belirleyiniz, bu ve başka çalışmalarınızı bu isim çatısı altında dağıtınız. Zamanla daha nitelikli yazılımlarınız ile şirketiniz olur inşallah, kendiniz ve ülkemiz için katma değer üreten bir girişim için başlangıç olur.
Ama maalesef ben bir yazılımcı değilim (Aaaaaaaa!)
Evet öyle.
Yazılımın önemli çoğunluğunda yapay zekadan destek aldım. O kadar ki “bu programı aslında yapay zeka yaptı” diyebilirim. Kodlar incelendiğinde anlaşılabilir.
Ancak yine de python konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Daha başlangıcın başlangıcındayım.