Pardus ebeveyn denetimi uygulaması yazılım merkezinde yerini almıştır. Hazırlayanların ellerine sağlık güzel bir uygulama olmuş. Çocuklarımızı korumak için önemli bir uygulama.
Merhaba, öncelikle bilgilendirme amaçlı paylaşımınız için teşekkür ederim. Konu önümüze gelmişken yorum yapmak ve fikrimi paylaşmak isterim. Yapılan bu uygulama önemli ve güzel düşünülmüş bir uygulama. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Ancak Pardus için çok daha önemli ve kullanıcıların daha yoğun olarak beklediği özellikler ve yenilikler varken, bunun uzun vadede çok ekstra bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Umarım Pardus yeni güncellemeler ve sürümler ile daha hızlı, daha güncel ve kaliteli bir işletim sistemi olacak. Bunu zaten sağlayamazsa, korkarım ki Linux dağıtımları arasında pek popüler olmayan, sıradan ve yerel bir dağıtım olarak kalacaktır.
Hocam örnek verirseniz aslında daha iyi olurdu. Çünkü Pardus debian tabanlı sistemler arasında görebildiğim en kararlı, en fazla özelliğe ve bir çok uygulamaya sahip bir dağıtım.
Böyle farklı alternatifleri olmayan uygulamalarla daha da güçleniyor inşAllah.
Emin Hocamın eline sağlık ben buna benzer bir uygulamayı diğer dağıtımlarda bulamadım. Flatpak sistemine de entegre olursa diğer dağıtımlarda da rahatlıkla kullanılabilir. @eminfedar
-
Yayınlanan Pardus sürümlerinde yer alan Gnome masaüstü ortamının ve uygulama paketlerinin güncel olmaması, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir. Bu durumun ara sürümler ile veya yeni bir ana sürümle düzeltilmesi önemlidir.
-
Kullanıcıların istedikleri masaüstü ortamını (KDE gibi) kolayca kurabilecek olmaları güzel bir özellik olsa da, bu ortamların Pardus tarafından hazır olarak sunulması daha iyi olacaktır. Bu sayede kullanıcılar, uyum sorunları ve hatalarla uğraşmak zorunda kalmazlar. Özellikle KDE gibi önemli arayüzlerin Pardus ile uyumlu bir şekilde entegre edilmesi, kullanıcıların daha geniş bir seçenek yelpazesine sahip olmasını sağlar.
-
Disk Yöneticisi, Telefon Bağlantısı, Web Tarayıcısı ve Ayarlar uygulaması (İnce Ayarlar ile birlikte tek bir uygulama olarak.) gibi temel araçlar, daha modern ve kullanıcı dostu arayüzler ile sunulabilir. Ayrıca, bu uygulamaların Pardus ekosistemiyle daha iyi entegre olması önemlidir.
-
Timeshift benzeri, Pardus’a özel bir yedekleme programının geliştirilmesi, kullanıcıların sistemlerini güvenli bir şekilde yedekleme yapmaları ve gerektiğinde geri yüklemelerini kolaylaştıracaktır.
Bunlar sadece birkaç konu başlığı yeterli olacaktır diye düşünüyorum.