Pardus Ebeveyn Denetimi Uygulaması -

Harikasınız!!! Tebrikler, Teşekkürler.

Emin hocam bazı ufak tefek sıkıntılar var. Hiç biri işlevi etkilemiyor. Ama bildirmekte fayda var.

1. Yerelleştirmede sıkıntı var. Sistem diliyle değil ingilizce açıldı.
  2. Sol altta ki yeni kullanıcı ekleme butonu tepkisiz/işlevsiz.
  3. Mağazada yeni bir ikon ile görünüyordu ama kurduktan sonra pardus 23’de ki ikona döndü.
  4. Saatlerin yazıldığı kutulara saat yazmak için içini tamamen silmek yada tamamını seçmiş olmak gerekiyor. Yoksa rakam yazmaya çalıştığımızda tiz bir uyarı sesi geliyor, yazmaya izin vermiyor. Normalde bu tip komponentlerde bir tuşa basar basmaz o yazılır, default değer otomatik silinir. Neler olduğunu anlamak ve saatleri ayarlayabilmek biraz zamanımı aldı. :slightly_smiling_face:

Tekrar elinize emeğinize sağlık efendim.

Denedim uygulamanızı çok güzel olmuş . Eklediğim uygulama ve siteleri güzel engelliyor . Pardus Mağazaya girip engellediğim uygulamaya oradan girmeye çalıştım :slight_smile: Yüklü Uygulamara tıklayıp denedim çok başarılı . Site engellemede gayet başarılı olmuş .

Bu eksiklik değil ama zorlandığım kısım Oturum sürelerini yazdığım ekran oldu . : işaretini dokunmadan seçim yapmak özen istiyor . O kısım düzeltilirse güzel olur . İndirme mağazasındaki Oturum Süresi ekranı ile uygulamadaki farklı olmuş .

Güzel olmuş Pardus ile uyumu hoşuma gitti . Mâşâallâh Lâ kuvvete illâ billâh .

1 Beğeni

Bende Yeni Kullanıcı ekleme çalışıyor .

Büyük ihtimalle ben de KDE masaüstü ortamı olduğu için çalışmıyor. Siz gnome ile denediniz sanırım?

1 Beğeni

Pardus 25 . Xorg üzerinden Gnome ortamı .

1 Beğeni

Hocam yapın demiyorum, sadece bir öneri:

xdg-desktop-portal-kde

paketi kurulu mu, ve/veya kurulu değilse kurmayı dener miydiniz?

Bu, GNOME (GTK-4) uygulamalarının KDE ortamında düzgün çalışması için gereken bir pakettir.

Veya şu komutu bir deneyebilirsiniz (test için):

GDK_BACKEND=x11 uygulama-adı # burayı uygulama adı ile değiştirin hocam, adı her neyse.

Bu komut bazı hata mesajlarıyla dönüyorsa hata mesajının ne olduğu denetlenebilir. Hiçbir hata çıkmasa da, programı kullanmaya çalışmak ve zorluk yaşadığınız fonksiyonları denemek terminalde hata çıktıları üretebilir.

Pardus Ebeveyn Denetimi, GTK4 kütüphaneleri ile GNOME ortamına uygun şekilde yazılmış bir program. Sizin ortamınız ise KDE olduğu için sorun yaşamanız çok doğaldır. Bahsettiğim paketin amacı, GTK4 uyumlu programların sorunsuz çalışmasını sağlamaya çalışmak. Tekrar hatırlatıyorum yapın diye yazmıyorum. Sorumluluk almak zor zanaat :roll_eyes:

Hocam lütfen yapay zekaya sorup yapıştırmayın :).

Sorunun GTK4 olmasıyla alakası yok, kullanıcı ekleme ayarı her DE’de farklı, bu yüzden Pardus’un destek verdiği Gnome ve XFCE için yazıldı, KDE’de çalışmaması normal.

Bunu yine eklemeye çalışacağım, diğer sorunlara da bakacağım :+1:

1 Beğeni

Padus ile çok güzel çalışıyor . Dün denedim yasakladığım uygulamara girmeye . Delikler güzel tıkanmış :slight_smile: Site engellemeside çok başarılı .

1 Beğeni

Sorup yapıştırmak demeyelim de, sorup anlayıp ne anladığımı yazdım diye düzeltsek daha iyi olur.

Qt uygulamalarında GNOME ortamında sorun çıkmaması için kodun içine ortam değişkeni ayarlayıcı satır ekliyordum. Bu kez KDE’de sorun çıktığını görünce “GNOME ortamında da böyle birşey olabilir mi?” diye sordum. Yani hiç bilmediğim birşeyi gidip sorup verdiği yanıtı aynen yapıştırmadım. Kullanıcıyı da uyardım:

Bilmiyorsam bilmiyorum diyebilen biriyim, “hemen al bunu dene” demem merak etmeyin.

1 Beğeni

Bu uygulama sanki eve gelen misafir içinde kullanılabilir . Misafir diye hesap açıp kritik menüleri uygulamaları engelleyip sadece izin verdiğin kadarıyla kullanır .

Tüm zararlı siteler için filtre eklense  güzel olur sanki . Varmıdır öyle hazır filtreler bilmiyorum . Güzel olur aslında çünkü internet bir derya .  Belki Güvenli İnternet diye bir sekme daha açılsa oraya hazır filtreler konsa  olurmuki acaba .

kral zaten dns ayarlarıyla yapılıyor bu işlem. ağ ayarlarına girip dns sunucusuna ebeveyn denetimli bir dns sunucusu girebilirsin.

ben bilmem :slight_smile: ebebeyn dns . İnternet kafe filtreleri gibi filtre eklense daha iyi olur .

Eğer internet filtresi uygularsanız otomatik olarak hem bazı reklam hem çoğu zararlı siteyi temel filtre olarak filtreliyor. Üzerine sizin yazdığınız siteleri ekliyor.

1 Beğeni