Pardus Ebeveyn Denetimi Uygulaması -

Selamlar

Öncelikle iki çocuk babası olarak sn @eminfedar’a teşekkür ederim. Çok iyi çalışan bir uygulama.

Uygulama için bir güncelleme talebim var. Oturum süresi sekmesinde başlangıç zamanı ve bitiş zamanı ayarlarının yanında ayrıca bir süre sınırı eklenirse şahane olur.

Şu anda başlangıç zamanı saat 8:00’e ayarlı, bitiş zamanı da saat 23:00’e ayarlı. İstiyorum ki 3. bir süre ayarı olsun. Mesela bu ayarda 1 saat seçtiysem belirtilen saatler arasında hangi saatte girerse girsin o gün toplam 1 saat oturum açık kalabilsin.

Bu ayar gelirse şahane ötesi olacak.

Daha uç bir geliştirme olarak bu saat ve süre ayarlarını haftanın günleri için farklı farklı ayarlayabilirsem tarifsiz bişey olacak.

Bu yazılım ile ilgili başka bir konuda bir arkadaşımız benzeri güzel bir uygulama başka distrolarda yok flathub’a konsun demiş ama bence Pardus’a özel kalmalı. Pardus bunun gibi kendine özel başarılı uygulamalarla güçlenebilir.

İyi günler.

Merhaba, yıllardır Timekpr-nExT isimli ebeveyn demetim uygulamasını sorunsuz olarak kullanıyorum. Bilgisayarımda kendim, çocuklarım ve misafirler için 3 oturum var. Söz konusu uygulama ile çocuklarım için oluşturduğum oturumun günlük 55dk çalışmasını sağlıyorum. Çocuklarım dilerse gün için bu farklı zamanlarda toplamda 55dk’lık kullanım hakkını parça parça da değerlendirebiliyorlar. Çok sağlam bir uygulama. @eminfedar kardeşimi de tebrik ederim, bu uygulamayı inceleyerek özellik eklemeleri yapabilir. Aşağıda kendi bilgisayarımdan bazı örnek görseller bırakıyorum.

Yeşil renk ile belirttiğim 1 nolu sekme altındaki 1.1 yazan kısımda yönetmek istediğim oturumu seçiyorum. Kırmızı renk ile belirttiğim 2 nolu kısımda limit ayarlarını yapıyorum. 2.1’de seçtiğim günlerde toplamda kaç saat/dakika kullanıma izin verdiğimi belirtiyorum. 2.2’de ise izin verdiğim süreyi gün içinde hangi saatler arasında kullanabileceklerini belirtiyorum. Aşağıdaki dökümantasyonda daha ayrıntılı anlatılmış. Uygulamanın yukarıdaki ekran görüntüsündeki ayarları yapmak için uç birimden yönetici olarak başlatmak gerekiyor.

sudo apt install timekpr-next

komutu ile sisteminize kurabilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra uç birimden;

sudo timekpra

komutu ile çalıştırabilirsiniz. Maalesef uygulamanın Türkçe dil desteği yok. @eminfedar ın uygulaması bu anlamda çok kıymetli.

https://mjasnik.gitlab.io/timekpr-next/

2 Beğeni

@Muammer_Fatih_Ozer @ogretMAN Güzel geri bildirimleriniz için teşekkürler.

Uygulamayı daha da iyileştirmek için bu özellikleri eklemek çok iyi olabilir. :+1:

Ayrıca Pardus Parental Control uygulamasını diğerlerinden ayıran bir özellik de sadece oturum süresi değil, uygulama ve internet sitesi filtresi de ayarlayabilmesi.

Üçü bir arada olan başka bir alternatif yazılım yok şuanda.

Oturum süresiyle alakalı iyileştirmeleri, arayüzü bu benzer uygulamadaki gibi “boğmadan” yapabilmek için biraz üzerinde çalışmak gerekiyor.

Örneğin “Basit” sekmesiyle şimdiki gibi bir ayar ekranı, “Detaylı” gibi bir sekmeyle de gün gün, her gün maks zaman aralığı ve maks kullanım süresi gibi detaylı bir kontrol etmeyi sağlanabilir.

Biraz bir şeyler ortaya çıkınca yine burada paylaşırım fikrinizi almak için. Geribildirimleriniz çok kıymetli. :clap:

Pardus’u kullanarak gelişmesine en büyük katkıyı sağladığınız için de ayrıca teşekkürler :).

1 Beğeni