Pardus ekran kartı sürücüsü

Pardus gnome sürümünde ekran kartı sürücüsü yüklediğimde sistem açılmıyor kurtarma moduna girdikten sonra sistemi açılıyor nvidia geforce 740ti ekran kartı kullanıyorum ama nvidia sürümünü indirdiğimde tanımıyor nvidiadanmı kaynaklı yoksa ekran kartı eski oldugundan dolayımı çözemedim

Pardus Yazlım Merkezindeki bu uygulamayı kurup dene istersen . Fakat hangisini seçeceğin konusunda bilgim yok .

bir hata oluştu diyor sadece

sürücüyü nvidia nın kendi sitesinden yüklerseniz sorununuz çözülecektir

Merhaba,

NVIDIA’nın sürücüleri yıllar boyunca kapalı kaynak olarak dağıtıldığı ve Linux desteği sınırlı olduğu için bu tarz hatalar sıkça yaşanabiliyor. Ben NVIDIA kullanmıyorum ama bildiklerim doğrultusunda bazı öneriler sunacağım. Eğer sonuç alamazsanız bu adımlar size fikir verebilir. Saygılar.

Öncelikle mevcut sürücüyü temizleyin terminalden
sudo apt purge ‘nvidia*’
sudo apt autoremove

Ardından
echo “blacklist nouveau” | sudo tee /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf
echo “options nouveau modeset=0” | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf
sudo update-initramfs -u

yazarak mevcut Nouveau sürücüsünü blacklist’e alın.

lspci | grep VGA
bununla beraber teyit edin hangi nvidia kartı olarak görüldüğünüzü genelde sizin kartınız 470xx desteği ile çalışır.

sudo apt update
sudo apt install nvidia-driver-470

yazarak yüklemeyi deneyin terminalden eğer çıktı yoksa depolarına contrib ve non-free bölümlerini eklemeniz gerekebilir.

Sistemi yeniden yükleyin eğer adımlar gerçekleşirse ve nvidia-smi yazarak bir kontrol yapın. Yoksa hala eksiktir.