Pardus Ekranı Açılmıyor [Siyah Ekran]

Merhaba,
Pardus Yazılım Merkezi’nden gereksiz gördüğüm bazı programları kaldırıyordum. Hata ile sanırım işletim sistemine ait bir programı da kaldırmış olmalıyım ki; kaldırma işleminden sonra örneğin;

• Windows + L tuşuna basarak ekranı kapatırken hata aldım.
  • Uyku moduna almak isterken hata aldım.
  • Bilgisayarı kapatmak isterken hata aldım.

Açma/kapama tuşuna uzunca basarak zorla kapattım laptopu, muhtemelen açtığımda düzelir dedim.

Bilgisayarı açıyorum… Açılıyor, giriş ekranı geliyor. Şifre alanı açılıyor ve şifreyi giriyorum. Şifreyi girdikten sonra şifre kabul ediliyor ve masaüstü açılması gerekirken simsiyah bir ekran açılıyor. Sadece fare imleci görülüyor.

Belki geç de olsa gelir diyerek yeteri kadar bekledim ancak ekran bir türlü açılmıyor. Benim için sürpriz oldu, henüz yedeğini almadığım bazı dosyalar vardı.

Acaba format ile yeni kurulum yapmadan önce ISO dosyası ile vs bir şekilde restore etme işlemi yapabilir miyim diye merak ettim?

Amacım; mevcut dosyaları silmeden (koruyarak) sadece bir tamir işlemi başlatmak. Veya bu imkanszı ise => mevcut dosyaları koruyacak şekilde tekrar kurulum yapabilmek?

Bu hususta tecrübeniz/bilginiz varsa bana yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.

Pardus kurulum USBsi ile sisteminizi açarak, Başlangıç onarma uygulamasını başlatıp sistemi yeniden kurabilirsiniz.

2 Beğeni

Yüksek ihtimalle masaüstü ortamını silmiş olabilirsiniz.

Eğer XFCE sürümünü kullanıyorsanız:

sudo apt autoremove
sudo apt install pardus-xfce-desktop

Eğer GNOME sürümü kullanıyorsanız:

sudo apt autoremove
sudo apt install pardus-gnome-desktop