Pardus Etap Akıllı Tahtadan VDS'e Uzaktan Bağlantı Kurma

Merhabalar Okulumuza Akıllı Tahtalar Bu Hafta Geldi Ve Sunum Ödevi Yapıyorum Daha Önce Yapan Bir Arkadaşım Sunumu Powe Pointten Yaptı, Sunarken LibreOffice V.s Kullandı Ve Çoğu Geçiş Efekti ve Yazıları Silindi Olası Böyle Birşey Olmasını Önlemek İçin Sanal Bir Sunucu Aldım (VDS) Buna Nasıl bağlantı Kurabilirim Lütfen Açıklayıcı Belirtin Okula Gidince Deneyeceğim Olmazsa Proje Yatar

1 Beğeni

Arkadaşınızın bu gönderiye sorunlu powerpoint dosyasını gönderebilme imkanı var mı?
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
Konunun ilgilileri dosyayı kurtarmayı deneyebilirler.
Hazırlayan da rahatlar.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
Tabii ki ben de olsam Vds ( bu bilgiyi bu gönderide görüp araştırınca küçük bir bilgim oldu) 'nin yerine Sabri beyin bahsettiği yazı türünü değiştirme yöntemini denerdim.
Çünkü forum.libreoffice.org.tr 'den gördüğüm kadarıyla Sabri Bey on yıllardır LibreOffice yazılımına teknik destek veren kişilerden biri.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////
Sorunuz Vds ile alakalı olduğu için Pardus ile alakalı olmasa da aynı yöntemin kullanıldığını tahmin ettiğim için Ubuntu 'daki Vds videolu anlatımını Ubuntu 18.04 Linux VDS [Root Girişi Açma] - YouTube izleyebilirsiniz. Pardus 'tada çalıştırırsanız buraya yazarsanız aynı yöntemi ileride deneyecekler için bir kılavuz hazırlamış olacaksınız.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
Başarılar dilerim.

Ms. PowerPoint 'in kendi sitesine göre ( File formats that are supported in PowerPoint - Microsoft Support )
desteklediği dosya türleri arasında LibreOffice ve Apache OpenOffice 'in Impress uygulamasına ait “.odp” de var.

Yani PowerPoint 'ten ödevinizin bir kopyasını farklı kaydet seçeneklerinden “Open Document Presentation” “.odp” uzantılı seçenek ile kaydediniz. Böylece uyum meselesi diye bir sorun kalmayacaktır diye tahmin ediyorum.

Şimdi aklıma geldi, LibreOffice’de yazı tipleri de görümebiliyor. Yani karşı sistemde yazı tipi yüklü değilse bile açılmasını sağlıyor.

Dosya > Özellikler > Yazı Tipi altındaki seçenekler de kullanılabilir.

2 Beğeni

Ben olsam ne yapardım bağlamında söylüyorum.

  • Hazırladığınız sunumu PDF olarak dönüştürebilirsiniz. Video yoksa PDF olarak sunabilirsiniz. Efektler de çok önemli değil diye düşünüyorum.
  • İkinci ihtimal bilgisayardaki LibreOffice veya hangi yazılımsa yüklü yazılımı, sürümünü ve sistemde kurulu yazı tiplerini (font) tespit etmek. Windows fontları Linux ortamında kurulu olmama ihtimali yüksek olduğu için yazı tipi/biçim bozulabilir. Yine de iki sistemde de olan yazı tipleri vs uyumlu olarak hazırlanabilirse sunumda sorun çıkmaz.
2 Beğeni

Mesele uyumsuzluktan kaynaklanıyor arkadaşlar; sadece yazıtiplerinden değil. Powerpointte kullanılan geçiş efektleri ve bunları oluşturan kütüphanelerle LibreOffice’dekiler farklı. Ayrıca LO ve MS Office arasındaki uyumsuzluklardan daha önce bahsetmiştim ve bir arkadaş tepki göstermişti. Bu uyumsuzluklar her zaman var olacak, bunun kaçarı yok. İkisi farklı programlar ve bu tür sorunlar ta ki MS ile LibreOffice team ortak olana kadar(misal) böyle devam eder.

Bence belge libreoffice ile hazırlanmalı. Impress güzel yazılım ama Powerpoint ile aynı değil işte görüyoruz.

1 Beğeni

Selamün Aleyküm

OnlyOffice ile nasıl bir sonuç alıyorsunuz? Denediniz mi?

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.