Pardus etap arçelik tahta açılışta hata veriyor

Tahta böyle hata verip açılmıyormuş. Ne yapabiliriz? Düzeltmenin yolu var mı?

Disk ile ilgili problem yaşanıyor.
Pardus kurulum usb’si ile açılış yaparak Pardus Çalışan seçeneğini seçin.
Uç birim açın.
lsblk komutu ile bağlı olan diski öğrenin. Örnek: sda
Aşağıdaki komutu düzenleyerekçalıştırın:
sudo fsck -fy /dev/sdxY
Örnek:
sudo fsck -fy /dev/sda1
sudo fsck -fy /dev/sda2
sudo fsck -fy /dev/sda3
Komutlardan sonra tahtayı kapatarak yeniden normal şekilde açın.

1 Beğeni

Pardus kurulum usb si yok elimde. Pardus e çok hakim değilim. Oluşturabileceğim bir yer var mıdır yoksa internette arayarak mı şansımı deneyeyim.

pardus.org.tr adresinden ya da etap.org.tr adresinden kalıp dosyasını indiriniz.
Pardus Disk Kalıbı Yazıcı, rufus (windows), ventoy(windows-linux) gibi programlar ile indirdiğiniz kalıp dosyasını boş bir usb belleğe yazdırınız.
Not: rufus programı kullanılacaksa yazdırmaya başlama sırasında sorulan seçenekde DD YANSI MODU’ nu seçiniz.
Oluşturduğunuz usb bellek ile tahta açılışını yapınız ve açılış önceliğiniz usb bellek olarak seçiniz.
Ekrana gelen listeden Pardus Çalışan seçeneğini seçerek açılışı gerçekleştiriniz.

1 Beğeni

Söylediklerinizi yaptım. Sda2 de uzun kod akışları oldu, sda3 için gelen açıklamayı tam anlayamadım. Ama tahta hala açılmıyor. Benzer hata kodlarını tekrar alıyorum.

Disk düzeltme işlemi maalesef işe yaramamış. Yeniden ETAP 19 4K kurulum deneyelim.
Kurulumda disk hatası alırsanız donanım olarak sorununuz olduğu anlaşılır.

Donanım sorunları için 0850 222 4870 / 0850 222 4123 numaralı telefondan bilgi alabilir
ya da https://fatihpys.eba.gov.tr/ adresinden arıza kaydı bırakabilirsiniz.

1 Beğeni

3 farklı imajdan denedim olmadı. Harddiski hiç görmüyor artık. Pys den arıza açılmıyormuş bu tahtalar için. Arçelik servisini aradık. Ops yi söküp götürdüler. Konu kapanmadan teşekkür ederim yardımlarınız için. İyi çalışmalar.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.