Pardus Etap E Tahta Otomatik Kapatma

İyi günler. Öğretmen arkadaşlarımız bazen Etkileşimli tahtaları açık unutuyor. Etkileşimli tahtalarda Etap 5.2 yüklü. Etkileşimli tahtaların, açıldıktan bir süre sonra kapanması için nasıl bir yol izleyebiliriz?

Not: Bir şeyler yapmaya çalıştım (/sbin/shutdown -h +91) ama sanırım eksik yapıyorum

1 Beğeni

Selamunaleyküm hocam
bu vidyoda anlatıyor hem belli bir saat için hem de geri sayımlı belli bir süre için

ama burda xfce kullanıldığı için direk oturum ve başlangıç diye bi şey etapta var mı bilmiyom ama herhalde kde tabanlıydı etap(yanlış hatılamıyorsam) onun için illaki buna benzer bi şey vardır
orda bi denmeye çalışın

Belirttiğiniz yöntemi denedim olmadı. İki kullanıcı var admin ve ögretmen, her ikisinde de denedim sonuç alamadım

qshutdown programını kullanabilirsiniz. Synaptic’ten ya da aşağıdaki komut yardımı ile Uç Birim üzerinden yükleme yapabilirsiniz. Ben kullanıyorum, çok pratik.

sudo apt install qshutdown

resim

3 Beğeni

İlginiz için teşekkürler hocam. qshutdown uygulamasını da denedim. Her açılışta uygulamanın ara yüzü çıkıyor ve tamam seçeneğine tıklamadan uygulama başlamıyor. Yalnız, biz ara yüzün görünmesini istemiyoruz, uygulama arka planda otomatik olarak ayarlandığı gibi çalışmasını istiyoruz. Programın ayarlarına böyle bir şeçenek olup olmadığını aradım ama başarılı olamadım.

Ayarlarını yapın, kendi kendine başlayıp sistem tepsisinde küçülüyor. Ben hiç tamama falan basmıyorum. Okula gidince size programda yaptığım ayarlamaların ekran görüntüsünü atarım inşallah.

Öğretmenlerin USB ile oturum açmasını sağlamaya çalışın. USB çıkarıldığında zaten oturumu kapatıyor ve bir süre sonra da ekranı kapatıyor.
Öğretmen ve öğrenci hesaplarının şifresini değiştirmeniz durumunda USB belleklerle açmaya gönüllü olacaklardır.
:blush:

Bendeki ayarlar bunlar, bir deneyin hocam.

resim

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.