Pardus etap usb belleğimdeki kişisel dosyaları sildi

Merhaba arkadaşlar bugün derste pardus etap akıllı tahtaya ders için usb belleğimi taktım dosyalarımı kullandım bir sonraki ders için yan sınıfa geçip tahtaya usb yi taktığımda klasörlerim aynı duruyordu ama içi bomboştu hepsinin ne yaptıysam geri getiremedim yardımcı olabilir misiniz?

Flash belleği Windows’lu bir bilgisayara takıp denediniz mi?

Evet denedim hocam hatta internetteki yöntemleri de denedim geri gelmedi hiç bir şekilde

Flash belleği Windows’lu bir bilgisayara takıp komut istemini açın. chkdsk /f G: komutu verip deneyebilirmisiniz. Komuttaki G harfi diskin bilgisayardaki harfi. Sizin bilgisarınızda bu harf neyse komuta onu yazın.

merhabalar hocam gizli dosyaları göster deyip bakabilirmisiniz virüs bulaştıysa bazı virüslar dosyaları gizliyor

Denedim hocam bu ve bunun gibi türevi olan komutları denedim ama gelmedi dosyalarım çok ilginç normalde gelmesi gerekirdi.

bu yöntemi de denedim hocam ama herhangi bir gizli dosya gelmedi

Gizli dosyaları gösterme işlemini pardus üzerinde denediniz mi?

yeterli izni varmı usb belleğin

merhabalar usb sağ tıklayıp özelliklerinde ne kadar veri olduğuna bakarmısınız

evet hocam onlara da baktım yapılabilecek her şeyi yaptığımı düşünüyorum yine olmadı. Bugün flashı biçimlendirdim mecburen.

Denedim hocam yine değişen bir şey olmadı daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti.

Biçimlendirmişsiniz ama önemli değil.

Veriler çok önemli idiyse Photorec ile geri getirebilirsiniz.

Ancak Photorec, dosyaların isimlerini kurtarmıyor. “f” ile başlayan yeni dosya isimleri oluşturuyor. Eski dosyalar arasından kendi dosyalarınızı bulmanız bu sebepten zaman alıyor.

Windows tarafında R-Undelete yazılımı var. Bu yazılım R-Studioyu yapan firma tarafından “dummy” kullanıcılar için yapılmış. Bu programla defalarca veri kurtardım. Dediğim gibi, çok önemliyse bu programla kurtarabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey, bulduğunuz dosyaları flaşa değil, başka bir yere kurtarmanız gerekiyor. Bu program dosyaları adları ve klasör isimleriyle beraber kurtarabiliyor. Pahalı bir yazılım.

Çok nadiren de olsa, flaş bellekler ve hafıza kartları aniden çıkarıldıklarında veri kaybı oluyor. Bunun önlemini almak mümkün. Örneğin hafıza kartı takılı cihazı önce kapatıp sonra kartı çıkarmak. Flaş belleğin bağlantısını kesip öyle çıkarmak. Bunlar bir nebze yardımcı oluyor.

Geçmiş olsun.

1 Beğeni

Linux tabanlı işletim sistemlerinde usb belleklere yazdığınız veri olduğunda birimi güvenle kaldır seçeneğini tıklamadan usb belleği çıkarmayın.

Windowsta yazma direkt başlarken linux ta başlamaz.

1 Beğeni

Sanırım tahtayı kapatmadan direkt çektiğim için oldu ya da bir şekilde ben biçimlendirilmesine sebep oldum. Artık tahtayı kapatıp çekerim ya da güvenle kaldırıp öyle çekerim. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

1 Beğeni

Tekrar başıma gelirse bu dediklerinizi deneyeceğim çok teşekkür ederim.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.