Pardus ETAP19 Güncelleme Sonrası Kitaplar Açılmıyor

Sayın ilgililer,
MEB için hazırlanan pardus sürümleri arasından yeni dönemde gelen Etap-19 sürümünden oldukça memnunuz. Pardus mağazanın kullanılabiliyor olması program yüklemesi yaparken görselliği nedeniyle işimizi kolaylaştırıyor ve teşekkür ederiz.

Gelelim okulda deneyimlediğimiz kısıma: Fernus’a ait z kitaplar etap 5.3 sürümünde dosya özniteliğinde yapılan küçük bir izin kutusu işaretlemesiyle açılırken maalesef ETAP19 sürümünde açılmıyor. Dosya sol menü çubuğunda açılacak gibi bir anlık görünmeye çalışırken kayboluyor. Ekrana gelmiyor. Fernus cephesine ulaşmaya çalıştım ama maalesef dönüş olmadı.
Belki de çalışan bir 5.3 varken işletim sistemi yükseltmesi yapılmasına gerek duymuyorlardır. Saygı duyarım ama mümkünse daha yeni işletim sistemini tercih ederim hele ki pardus mağazada öğretmenlerin de yararlanabileceği şeyler olunca.

Bazı yayınevleri etkileşimli tahtalarda wine olduğunu varsayarak pardus sürümü diyerek öğretmenleri yine .exe uzantılı dosyalara yönlendiriyorlar. Bunları da çalıştıramıyoruz.

Etap 19 için Z-kitapların çalıştırılması konusunda destek alabilirsek sevinirim.
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Selamlar hocam, ETAP 23’lerin tüm illerde yaygınlaştırma çalışmaları başladığı için yayınevleri de pardus uyumlu içerik üretmeye başladı. Bu kapsamda:

yayınevinin internet sayfasını ziyaret edip pardus uyumlu dosyaları varsa onları indirip kullanır mısınız?
Eğer yoksa yayıneviyi arayıp pardus uyumlu uygulamasını talep eder misiniz

1 Beğeni