Pardus etki alanı dahil edici

Merhabalar,

linuxun en büyük sorunlarından olan domaine alma pardus 2025 nihayet son bulmuş görünüyorpardus depoda Purdud etki alanı dahil ediciyi yükledim ve makinamı domaine almaya çalıştım ancak aşağıdaki gibi bir hata veriyor

parsus 2023den pardus 2025 yükseltme yaptım

! Couldn't set password for computer account: BİLGİSAYARADI$: Cannot contact any KDC for requested realm* Found computer account for BİLGİSAYARADI$ at: CN=BİLGİSAYARADI,OU=BILGISAYARLAR,OU=SBSGM-XXXXXXXXXXXX GMD-99728862,OU=HIZMET BIRIMLERI,OU=_SiS,DC=DOMAİNADI,DC=lokal

adcli: joining domain DOMAİNADI.lokal failed: Couldn't set password for computer account: BİLGİSAYARADI$: Cannot contact any KDC for requested realm* Trying to set computer password with Kerberos

! Failed to join the domain! Couldn't set password for computer account: BİLGİSAYARADI$: Cannot contact any KDC for requested realm

realm: Erişim alanına katılamadı: Failed to join the domainadcli: joining domain DOMAİNADI.lokal failed: Couldn't set password for computer account: BİLGİSAYARADI$: Cannot contact any KDC for requested realm
! Failed to join the domain
realm: Erişim alanına katılamadı: Failed to join the domain
=== Yedekten Yapılandırma Dosyaları Geri Yükleniyor ===
için yedek bulunamadı /usr/share/pardus_domain_joiner/backups/krb5
için yedek bulunamadı /usr/share/pardus_domain_joiner/backups/sssd

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Kullanıcı şifresi tanımlı mı?

Hata mesajları takip edilebilir, bu bilgisayar hesabı için şifre ayarlanamadı gibi bir mesaj var.

Hesapla alakalı problem olma ihtimali yüksek.

1 Beğeni

Merhabalar,

öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler benim kullanıcım domaine alma ve kaldırma yetkisine sahip şifreyi gör tarafındanda şifrenin doğruluğunu teyit ettim kullanıcı adı ve şifresinde herhangi bir sorun yok

  1. Domain sunucu adresine ping atabiliyor musunuz, erişilebilir mi?
  2. Sunucu ile zamanlarınız eşlenik mi, arada zaman farkı mı var? Saatinizi “Tarih ve Saat” ayarlarından “Kendiliğinden” seçeneğiyle NTP ile eşleştirebilirsiniz.
  3. Domainde Türkçe özel karakterler mi var? DOMAİN.lokal ise büyük “İ” içeriyor.

Bunları kontrol edip tekrar deneyebilirsiniz.

Domaine almak istediğiniz bilgisayarda şifre tanımlı olması lazım, yönetici olayı ayrı

1 Beğeni

Benzer bir sorun samba ile windows ağından dosya paylaşmaya çalışırken başıma gelmişti. Şifresiz, ama sorunsuz paylaşımdaki dizine erişemiyorduk linux’dan.

1 Beğeni

merhabalar
1 sorunuzun cevabı evet domain sunucusuna ping atabiliyorum
2 sorunuzun cevabı ntp ayarları normal
3 sorunuzun cevabı türkce karakter yok

hocam 25 yıldır kurumda teknik servis personeliyim daha önce linux makinayıda domaine aldım zaman buldukca biraz kurcalayacağım destekleriniz için teşekkürler.

Merhabalar,

Pardus 25’i sıfırdan temiz kurulum yaparak (23’ten yükseltme olmadan) sistemi yeniden yapılandırdım. Kurulum sonrasında bilgisayarı domaine sorunsuz bir şekilde dahil ettim. Hatta beklemediğim bir şekilde grup politikalarını düzgünce okudu ve terminal oturumunda lokal admin yetkilerimi otomatik olarak tanıdı. (Ancak grafik arayüz üzerinden lokal admin yetkisi henüz çalışmadı.)

Gerçekten domain’e alma süreci önceki sürümlere göre ciddi anlamda kolaylaştırılmış; emeği geçenlerin eline sağlık.

Öncesinde Pardus 23’ü Windows domain’e yaklaşık 15 komut kullanarak dahil edebiliyorken, bu yeni uygulamada yalnızca yetkili kullanıcı adı, şifre ve domain adını girmek yeterli oluyor. Ben iki farklı cihazda (eski Fujitsu P700 bilgisayar ile diğeri güncel Lenovo neo 50s bilgisayar) sssd ile domain join işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim. İlk fırsatta Winbind yöntemiyle domaine katmayı da test etmeyi planlıyorum.

Merak ettiğim konu ise Winbind ile sistemde samba’nın otomatik olarak kurulup kurulmadığı ve gerekli konfigürasyonların yapılıp yapılmadığı. Deneyip sonuçları buradan paylaşacağım.

2 Beğeni

Merhabalar,
Bugün fırsat bulup Pardus 25’i Fujitsu P700 bilgisayar üzerine sıfırdan kurarak Pardus Etki Alanı Dahil Edici aracı ile winbind yöntemi üzerinden başarıyla domaine dahil ettim. Winbind yöntemi kullanıldığında smb.conf dosyasında workgroup bilgisinin istenildiği ve dosyanın domain yapısına göre otomatik olarak düzenlendiği görüldü. Sistem sorunsuz şekilde domaine dahil oldu.

Domaine dahil edildikten sonra yazıcı paylaşımı için Windows 11 kurulu bilgisayardaki yazıcı paylaşıma açıldı. Pardus üzerinden bu yazıcıya erişilmek istendiğinde yazıcı sorunsuz şekilde bulundu; ancak ekleme aşamasında kullanıcı adı ve şifre girildiğinde kimlik doğrulama başarısız olduğu için yazıcı eklenemedi.

Ayrıca, yaptığım wbinfo -u ve wbinfo -g testlerinde hiçbir kullanıcı veya grup bilgisinin listelenmediği tespit edildi.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.