linuxun en büyük sorunlarından olan domaine alma pardus 2025 nihayet son bulmuş görünüyorpardus depoda Purdud etki alanı dahil ediciyi yükledim ve makinamı domaine almaya çalıştım ancak aşağıdaki gibi bir hata veriyor
parsus 2023den pardus 2025 yükseltme yaptım
! Couldn't set password for computer account: BİLGİSAYARADI$: Cannot contact any KDC for requested realm* Found computer account for BİLGİSAYARADI$ at: CN=BİLGİSAYARADI,OU=BILGISAYARLAR,OU=SBSGM-XXXXXXXXXXXX GMD-99728862,OU=HIZMET BIRIMLERI,OU=_SiS,DC=DOMAİNADI,DC=lokal
adcli: joining domain DOMAİNADI.lokal failed: Couldn't set password for computer account: BİLGİSAYARADI$: Cannot contact any KDC for requested realm* Trying to set computer password with Kerberos
! Failed to join the domain! Couldn't set password for computer account: BİLGİSAYARADI$: Cannot contact any KDC for requested realm
realm: Erişim alanına katılamadı: Failed to join the domainadcli: joining domain DOMAİNADI.lokal failed: Couldn't set password for computer account: BİLGİSAYARADI$: Cannot contact any KDC for requested realm
! Failed to join the domain
realm: Erişim alanına katılamadı: Failed to join the domain
=== Yedekten Yapılandırma Dosyaları Geri Yükleniyor ===
için yedek bulunamadı /usr/share/pardus_domain_joiner/backups/krb5
için yedek bulunamadı /usr/share/pardus_domain_joiner/backups/sssd
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler benim kullanıcım domaine alma ve kaldırma yetkisine sahip şifreyi gör tarafındanda şifrenin doğruluğunu teyit ettim kullanıcı adı ve şifresinde herhangi bir sorun yok
Sunucu ile zamanlarınız eşlenik mi, arada zaman farkı mı var? Saatinizi “Tarih ve Saat” ayarlarından “Kendiliğinden” seçeneğiyle NTP ile eşleştirebilirsiniz.
Domainde Türkçe özel karakterler mi var? DOMAİN.lokal ise büyük “İ” içeriyor.
Benzer bir sorun samba ile windows ağından dosya paylaşmaya çalışırken başıma gelmişti. Şifresiz, ama sorunsuz paylaşımdaki dizine erişemiyorduk linux’dan.
hocam 25 yıldır kurumda teknik servis personeliyim daha önce linux makinayıda domaine aldım zaman buldukca biraz kurcalayacağım destekleriniz için teşekkürler.