merhaba,
bilgisayarıma pardus gnome kurmak istiyorum.
rufus ile yazdırdım
flash diski bilgisayarıma taktım ve boot menüsünden flash diski çalıştırdığımda bilinmeyen hata uyarısı alıyorum, bağzende hiç hata vermeden bekliyor.
rufus ile yazdırırken mbr değilde gpt yapıyorum yinede olmuyor.
neden böyle bir sorunla karşılaşıyor olabilirim?
usb ye boot ederken dd modda yapmadıysan öyle dene bi
merhaba, öylede yaptım olmuyor.
fedora mate, ubuntu mate çalışıyor.
nedense bir pardusu çalıştıramıyorum.
görme engelliyim,
kimseden destek almadan fedora mateyi kurabiliyorum
- ISO dosyası indirilirken bazen sorun olabiliyor, bozuk mu kontrol etmekte yarar var.
- Alternatif olarak Rufus yerine USB Flash diske Ventoy kurup sadece ISO dosyalarını oraya kopyalamak denenebilir.
Merhaba,
onlarıda denedim ama olmadı.
.iso dosyasının bozuk olup olmadığını kontrol etmeyi bilmiyorum malesef.
pardus işletim sistemini erişilebilirlik noktasında test etmek ve görme engelliler için youtube kanalımda pardus işletim sistemini anlatmak için yüklemek istemiştim.
görme engelliler için artık tam anlamıyla pardus işletim sistemini anlatmak ve testler yapıp forumda paylaşmak istiyorum.
fedora mate işletim sisteminde problem yaşamıyorum pardusuda bir defa çalıştırmıştım geçtiğimiz aylarda.
şimdi çalıştıramıyorum.
teşekkür ederim değerli vaktinizi benimle paylaştığınız için.
Pardus ISO dosyaları indirildiğinde nadiren bazen bozuk olabiliyor ve bunun kontrol edilmesi için https://indir.pardus.org.tr/ISO/Pardus23/MD5SUMS adresindeki düz metin dosyasında sürümlerin her biri için MD5SUM denilen tabiri caizse “doğrulama kodu” var.
Bu doğrulama işlemini hangi işletim sistemi/masaüstü ortamı kullandığınıza göre değişik şekillerde yapmak mümkün. Örneğin, KDE Plasma ile Dolphin dosya yöneticisinde ISO dosyasını sağ tıklayıp “Özellikler” seçildiğinde açılan pencerede bunun için ayrı bir sayfa var.
Herhangi bir Linux terminalde ise, ISO dosyasının bulunduğu dizinde echo "372fa7189f5ac0a84e557cfec9d9e4cf Pardus-23.3-GNOME-amd64.iso" | md5sum -c
komutunu girmek yeterli. Sonuç başarısız çıkarsa ISO dosyasını yeniden indirmek gerekir.
merhabalar, herkese çok teşekkür ederim.
umarım pardus 23.4 sürümünü kurabilirim.
şimdi ona bakacağım.
gelişmelerden sizi haberdar ederim.
indirdigin iso dosyan bozuktur