Pardus FortiClient VPN

Kurumumuza vpn ile bağlanmak için Forticlient in linux için olan versiyonunu kendi sitesinden indirip kurdum fakat açılmıyor. Pardusta kullanabileceğim başka vpn programı var mıdır? Araştırdım bulamadım.

Bir yerde mutlaka bir atlama yapıyorsunuz. Fortinet bizde kullanıyoruz ve ben konuyu çok merak ettim. Deneme yaptığımda buradan güzel haber vermek isterim veya hüsran haberi verip @kaan Bey’den yardım bekleriz beraber. :smiley:

Başka vpn programıda oluyor mu bilmiyorum? Pardus için başka vpn e bağlanacağım bir program varsa onu da kullanırım. Forticlient şart değil :slight_smile:

1 Beğeni

Vpn kullanmak istiyorsanız tor browser ı öneririm yavaştır fakat iş görür. Zaten birçok ücretsiz vpn de ya hız sınırı vardır yada kota.

1 Beğeni

VPN Client ile başka bir ağa bağlanmak istiyorum. Dediğiniz tor browserdaki vpn mantığı başka sanırım.

Hocam eğer bir başka ağa bağlanmak istiyorsanız ve adresler elinizde varsa bunu direk kullandığınız modemin vpn ayarlarını değiştirerek eğer kurumsal ise bilgisayarınızın dns ayarlarıyla yapabilirsiniz diye biliyorum.
Modeme ulaşmak için 192.168.2.1 veya 192.168.1.1 şifre türk telekom, türkcell veya modem markasına göre değişiklik gösterebilmekte fakat internette model veya şirket ismi yazarak ulaşabilirsiniz.

Uzun araştırmalarım sonucu nasıl yüklemem gerektiğini buldum. Sistem kaynaklarına erişim, tıkla kur mantığı ile yeterli olmadığı için apt-get install -f <deb dosyası yolu> ile yüklemem gerektiğini öğrendim.

Benim gibi vpn client tarzı yüklemek isteyen arkadaşlar için yardım edici olabilir. Herkesin emeğine sağlık. Yaşasın özgür yazılım. :grinning:

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.