Teknik bir aksaklık olduğu kesin. Hani hep klişe bir laftır ya ondan söyledim espri olsun diye. Neyse geliştirici ekibimize başarılar diliyorum. Kolay gelsin. Biz beklemeye razıyız. Yeter ki hatasız eksiksiz mükemmel stabilliğe sahip bir sürüm çıksın.
Geç olsun güç olmasın…
Mahmut Bey tespitleriniz her zamanki gibi yerinde ve doğru fakat Genome konusunda size katılmıyorum. Genomeden güzel bir tablet arayüzü olur ancak windowstan sonra pardusa geçecek kitle için Genome kullanışlı gelmeyecektir öyle olsaydı zaten yıllardır genomeyi kullanan çok kararlı bir dağıtım olan Ubuntuyu kullanırdık.
Modernlik, efektiflik ve windowsa benzerliğiyile DDE deepin (sürekli güncelleme alıyor ve desteği tam hiç bir hata almıyorum) veya KDE (hataları ve hantallığı olmasa üstüne yok dediğimiz… Yalnız Kubuntuyu bir süre kullandım KDE eskisi gibi değil herhangi bir sorun yaşamadım.) kullanılması gerektiğini zamanla anlayacağız.
Ben de size katılmıyorum. Aklım sürekli KDE de olmasına rağmen ana sürümde Gnome olması taraftarıyım. Gnome arayüzü çok kolay, anlaşılır ve gayet şık. Hatta bana XFCE den de basit geliyor.
Saygı duyuyorum Mehmet hocam haklısınız Genome basit ve şık. Ancak Windows 10 dan sonra insanlara “vay be bu daha iyiymiş” dedirtecek KDE’dir. (DDE alternatif olarak yine aynı şekilde dedirtir.)
Her şeyin PARDUS için hayırlı olması dileğiyle…
Gnome’un sade eklentisiz hali için söyledikleriniz doğru fakat yukarda da belirttiğim gibi doğru eklentilerle Gnome çok sevilir. Misal Dash to Panel, Arc Menu, Desktop icons eklentileri önyüklü olursa sevmeyecek kişi çok nadir çıkar. Bana sorarsanız Cinnamon derdim ama bahsini ettiğim eklentilerle Gnome da gayet yeterli ve güzel. Ubuntunun büyük bir topluluğu var fakat ekranı küçülten üst menu ve yan menu bileşimi beni Ubuntuda bile Dash to Panel yükleyip sola yaslamak zorunda bırakıyordu zira küçük monitörlerde topmenu adı verilen gereksiz MacOS özentisini oldum olası sevmedim.
İkinci bir konu ise Pardus’un kesinlikle yan sürümler çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Tek bir anasürüm (gerekiyorsa oylama yada araştırma yapılsın) üzerinden ilerlemeli ve tüm Rehberler, çözümler, tanıtımlar bu masaüstünü baz alarak yapılmalı. Zaten küçük bir topluluğumuz ve geliştirici ekibimiz var ve birkaç masaüstünü geliştirmek ve tanıtmak heleki teknolojiyle alakası olmayan insanlarda kafa karışıklığı oluşturmamak adına önemli bir durum.
Merhabalar;
Bu Ubuntunun çok kararlı bir dağıtım olması konusunda biraz araştırma yapmaya çalışıyorum.
Sanki “çok kararlı” sınıfına girmiyor. Bunun sebebi de uygulamaların ve sürücülerin yeni sürümlerini barındırmak istemesi olabilir. Debianın testing seviyesindeki uygulamaları da dahil ediyor.
Ayrıca şurada da yazıldığı gibi; en son versiyon olan değil de daha önceki daha kararlı sayılıyor. Bu gün için 18 değil de, 16 gibi.
Yanlış mı anlamışım?
Selam ederim.
Merhaba;
Bu eklentileri yükleyince Xfce deki gibi tek bir çubuğa dönüştürebiliyor muyuz? Uygulama Geliştiricileri için ekran genişliği önemli. Özelleştirme konusunda uzman olmadığımız için ilk kurulmuş hali (ilk intabâ’) Gnomun iki çubuklu olması bizim işimizi zorlaştırıyor. (Bu bir eleştiri değil, tamamen şahsî(indî) bir kanaat, yoksa başkaları için çok güzel ve kullanışlı olabilir.)
Eğer bahsettiğimiz eklentiler yüklenmiş bir halinin resmini gönderirseniz çok seviniriz.
Selamlar.
Merhaba;
Yukarıda sormayı unuttum. Bu eklentiler nasıl bir değişiklik getiriyor?
Selamlar.
Merhabalar Ali Hocam
Evet Ubuntu kararlı bir dağıtımdır hemde çok kararlı… Aynı şekilde PARDUS 17.5 sürümleride çok kararlı dağıtımlardır.
“Çok kararlı” kelimesi benim için bir işletim sisteminin devamlı kullanılabilir olması anlamına geliyor. Ufak tefek sıkıntılar her işletim sisteminde çıkar çıkmaması abes olur. Çünkü bu sıkıntıların kaynağı büyük ölçüde yeni yazılım ve donanımlardan doğar işletim sistemide bunlara ayak uydurmak durumundadır. Bu hususta desteği devam eden işetim sistemleri kararlılıklarını sürdürür.(Genel konuşmak gerekirse) PARDUS’ta geliştirici ekibimiz sayesinde kararlılığına devam edecektir.
Öte yandan getirdiğimiz yorum ve düşüncelerimiz PARDUS’a katkı sağlamak amacıyla nacizane önerilerimizdir.
Saygılar sunuyorum…
Bir de şu başlıkta bahsettiğim çok güzel eklentiler var. Ben her gnome kurulumunda eksiksiz yüklerim.
Merhaba;
Evvela ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.
Görüntü ve kullanım kişisel olarak değişebilir. Ancak güvenliğin standart bir tanımı olabilir diye düşünüyorum.
Evet çift taraflı bıçak olan da burası galiba. Bunu sağlarken sanki güvenlik açısından riske giriyoruz.
Pardus ise daima Debian’ın “stabil” olanını kullanıyor.
From a security and compatibility standpoint, I prefer recommend the latest LTS version of Ubuntu. In 2019, that would be Ubuntu 18.04. But usually these might have some feature with some bugs which will cause stability issue.
I have always observed that the second latest LTS versions are usually more stable. For example, in 2019 that would be Ubuntu 16.04. (But ideally, you should always use latest LTS version unless it causes problems for you)
Selamlar.
ilk kurulumda otomatik olarak c ve d diski ayırması gerekiyor aksi halde özel ve sistem birbirine karışıyor
Merhaba;
Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Hoş görünüyor.
Muhakkak deneyeceğim eklentileri.
Selamlar.
Merhabalar;
Linux Mint makes an effort to straddle the line between stability and power. It’s not too resource intensive, and it is conservative about updates, meaning there is little chance of installing a broken or unstable update that will require tedious system regressions.
"Güç ve istikrar arasındaki çizgi…"
Selamlar.
arkadaşlar selamün aleykum 2,5 aydır 19 gnome kullandım…
bugun 19xfce kurdum guncelledim ilk izlenimim harika sıkıntı yok
19gnome biraz daha açılış ve açılıştan sonra ilk program çağırmaları iyileştirilmeli…
bir ay gibi ertelenmesi çok doğru buluyorum…geri donüşler daha olumlu olacaktır…
herkeze selametle…
Pardus’u nedense uefi kuramıyorum bendeki 2 adet pc ye. Ben de beceremiyor olabilirim. Ubuntu 19.04 UEFI kuruluyor aynı pclere. Ubuntu 19.04 kurdum Gnome 3.32 yi görmek için. Gnome 3.32 de masaüstü çok hızlı geliyor ve menülerde ki animasyonları 60 kare/saniye ayarlamışlar efektler takılmadan akıcı oynuyor.
UEFI kurulmuyor demek bence çok büyük bir itham. Bende sorun yaşıyorum EFI sistemlerde ama kurulmuyor değil benim sorunum. Kuruluyor fakat grub EFI biosta sorun çıkarıyor. Acaba sizin sorununuz nedir?
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.