Pardus Gnome 21 Masaüstüne Uygulama ve Dosya Kısayolu Oluşturma

-Pardus Gnome 21 Masaüstüne Uygulama Kısayolu Oluşturma:

1-Masaüstünde bulunan ev dizini klasörünü açıyoruz.
2-Diğer konulardan bilgisayar ismindeki disk görüntüsü içerisinden usr klasörüne ulaşarak açıyoruz.
3- Usr klasörü içerisinde bulunan share klasöründen uygulama kısa yollarının bulunduğu applications klasörüne ulaşarak açıyoruz.
4- Applications klasörü içerinden kısayol oluşturmak istediğimiz uygulamaya ait ikonu kopyalayarak masaüstüne yapıştırıyoruz.
5- Masaüstüne yapıştırmış olduğumuz uygulama ikonuna sağ tıklayarak özellikler- izinden “dosyayı program gibi çalıştırmaya izin veri işaretliyoruz” ve çıkış yapıyoruz. Sonra tekrar ikona sağ tıklayarak başlatmaya izin ver diyoruz ve kısayol aktif hale geliyor.

-Pardus Gnome 21 Masaüstünde Herhangi Bir Sabit Diskte Bulunan Dosyanın Kısayolunu Oluşturma:

1-Masaüstünde bulunan ev dizini klasörünü açıyoruz. Tercihler menüsüne ulaşarak davranış- bağlantı oluşturma “simgesel bağlantılar oluşturmak için eylem gösteri” işaretliyoruz ve çıkış yapıyoruz.
2- Kısayol oluşturmak istediğimiz dosyanın bulunduğu diski açıyoruz. Dosya üzerine sağ tıklayarak bağlantı oluştur diyoruz. Kısayol işaretinin bulunduğu bir dosya oluşuyor.
3- Kısayol işaretinin bulunduğu dosyayı keserek masaüstüne yapıştırıyoruz ve işlem bitiyor.

İşte sırf bu yüzden gnome’u sevmiyorum.

Tüm yazının atladığı nokta, GNOME Shell artık masaüstü diye bir şeyle gelmiyor :smile: tamamen kaldırdılar. Masaüstü desteği DING gibi (Desktop Icons NG (DING) - GNOME Shell Extensions) eklentilerle geliyor. Resmi bir masaüstü eklentisi de yok. Umarım geri getirirler.

Merhaba bunu mu kastediyorsunuz? iyi günler

Dash do Dock başka bir eklenti. Masaüstü desteğini işaretinizin altındaki destop icons ng yani DING eklentisi sağlıyor. Dash do dock ise gnome ila artık varsayılan olarak altta gelen rıhtımı özelleştirmeye yarıyor.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.