Pardus Gnome 23.4 Ses Ayarları ile İlgili Sorun

Kulaklık yazan kısımda Kulaklık takılı . (Anakartın üstündeki ses çıkış jakına bağlı)
Sayısal Çıkış ve Haporlörler yazan kısımda USB ses kartına bağlı oda ses sistemine bağlı 3+1 .
Sorunum şu . Bilgisayar ilk açıldığında ses zayıf geliyor son seviyede olsa dahi . Bu resimdeki ayar menüsünü açıp haporlörler alıp sonra sayısal çıkışa aldığımda ayarı ses yükseliyor . Düzeliyor . Bunun sebebi nedir . Nasıl düzelir . Çözüm önerilerini bekliyorum . Yapay cezaya sormak istemiyorum . Baş derdi yapay ceza :slight_smile:

Üstat aynı sorun benim masaüstü bilgisayarda var, sorunu bir türlü çözemedim. Genelde asus anakartlarda oluyor. “sudo apt-get install pulseaudio pavucontrol” komutu ile ses denetimi uygulamasını yüklüyorum. Ayarları uygulama üzerinden her defasında manuel yapıyorum.

1 Beğeni

Benim anakart esonic h61 mecburen sesin düzelmesi için el ile seçimleri değiştirmek . Bu durum sadece jack bağlı iken olmuyor . 2 tane ses çıkışı olunca beyni sulanıyor heralde yazılımın . Usb ses kartı ses sistemine bağlı. Kulaklıkta anakartın ses çıkışına bağlı .

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.