Pardus GNOME 23 Tema Nasıl Yüklenir?

Arkadaşlar merhaba,
Ben Pardus 23 GNOME açık/koyu temalardan memnunum ama çocuklar başka temalar da kurmak istiyor.
Pardus 23 GNOME’a yeni tema nasıl yükleyebilirim?
Teşekkürler…

Not: Lütfen komut satırından anlatmayın… 10 yaşındaki çocuklara öğreteceğim.

Gnome için en basit tema kurulumu;
Ev ( başlangıç) klasörünü açıyoruz. Menüden gizli dosyaları gösteri işaretliyoruz. Klasör içerisine .themes isimli klasör oluşturuyoruz. İndirmiş olduğumuz tar.xz uzantılı dosya içerisinde bulunan dosyayı çıkartarak oluşturduğumuz .themes klasörüne atıyoruz. İkon tema için de aynı yöntemi kullanıyoruz. Burada klasör ismi .icons olarak adlandırılıyor. Bu işlemleri bitirdikten sonra önce uygulamalar içerisinde yer alan gnome uzantıları açıp user themes eklentisini etkin hale getiriyoruz, sonra ince ayarlar-görünümden temamızı değiştiriyoruz.
İşlemi bitirdikten sonra gizli dosyalarımızı kapatabiliriz.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta: bazı tema dosyalarını indirirken bir klasör içerisinde toplu olarak indiriyor. Oluşturduğumuz klasör içerisine her bir temayı ayrı ayrı atmamız gerekiyor. Klasör içerinde ikinci bir klasör olabiliyor, tema ismi ile ilgili içindeki klasörü alarak oluşturduğumu klasöre taşıyoruz.


Selamün Aleyküm

ocs-url paketini kurarak www.opendesktop.org üzerindeki temaları çok rahat şekilde kurabilirsiniz.

Sağ taraftaki Download kısmında .deb uzantılı paketi var. Onu indirip kurduğunuzda www.opendesktop.org ve benzeri sitelerdeki içerikleri kurabilirsiniz.

Selametle…

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.