Pardus Gnome Akıllı Tahtalara Eklenti Kurulumu

Merhaba Arkadaşlar,

Bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Okulumuzdaki akıllı tahtalarda pardus gnome kurulu. Ve üç kullanıcısı mevcut: EtapYetkili, Ogretmen ve ogrenci.
Yetkili kullanıcıdan ‘Dash To Panel’ eklentisini kurdum ve çalıştırdım. Herhangi bir problem yaşamadım. Bilgisayarı kapatıp öğretmen kullanıcısından giriş yaptığımda ise kurduğum eklenti görünmüyordu. Sanırım eklenti yalnızca EtapYetkili için kurulmuş ve ayarlanmış. Bu bir problem mi yoksa benim kaçırdığım bir yer mi var anlamdım. Eklentiyi tüm kullanıcılar için nasıl ayarlayabilirim.:thinking:

GNOME eklentileri kullanıcıya özeldir ve oturumda görünür. Eklentiyi hangi kullanıcıda kullanacaksanız ona kurmanız gerekecektir. (en basit yöntem)

Ayrıca tüm kullanıcıları etkileyecek şekilde eklenti kurmak da mümkün. O kısım da sistem eklentileri veya sistem uzantıları olarak adlandırılıyor.

/usr/share/gnome-shell/extensions altına kurulan eklentiler global olarak görünecektir.

Fedora altında aşağıdaki eklentiler mesela sistem eklentisi olarak kurulu geliyor. Sudo vs gibi yetki komutlarıyla buraya başka eklentileri eklemek veya varolanları silmek de elbette mümkündür.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.