Pardus gnome şifre girilmiyor ekran koruyucu etkin

Yaklaşık 6-7 saattir video editliyorum ve bilgisayar başından yarım saatliğine kalktım. Bilgisayar kendini uykuya almış geldiğimde bilgisayar açılıyor ancak şifre girilmiyor. Renderlamak uzun sürdüğü için kaydını almıyorum projenin.

Köşeden ses ve ekran parlaklığı oynanıyor ancak şu kaydırmalı zımbırtı yukarı kalkmıyordu ben dd ctrl alt T yaptım ve Alt f4 falan bastım şöyle bir ekran çıktı. Komut falan uydurdum ama bişe yaramadı. Bir süre sonra komutlar siliniyor kendi kendine.
20200711_222714_HDR

Yardımcı olursanız çok müteşekkir olacağım.

Linux un genel problemi uykudan uyanmama ve hibernate moda geçtikten sonra açılmama. Eğer hala bu ekrandaysanız kullanıcı adınızı yazın enter a basın ve sora parolanızı soracak parolanızı girin. Parolanızı girerken ekranda yazmayacak siz doğru şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra enter a basın böylelikle oturumunuz açılmış olacak. Sonra da startx komutunu verin. Bu sorununuzu çözebilir. Eğer olmazsa yeniden başlatmak durumunda kaldığınızda bu durumla karşılaşmamak içingüç yönetiminden uyku ve hibernate gibi ayarları kapatmanızı öneririm.

2 Beğeni

Merhaba Bilgisayariniz donduysa ve eger bir desktop cihazi kullaniyorsaniz ctrl + Print tuslarini basili tutduktan sonra ard arda bu tuslari girerek bilgisayarinizi temiz bir sekilde kapata bilirsiniz CTRL + Print sonra R+E+I+S+U+B I = i

https://www.kernel.org/doc/html/latest/admin-guide/sysrq.html

Eger laptop kullaniyorsaniz markasini bildiriniz üreticiden üreticiye degisor bu islem

1 Beğeni

AltGr tuşuna basılı iken mouse ile tutup. yukarı kaydırmayı deneyin.

2 Beğeni

Swap(takas) alanınız yok ise uykudan uyanma problemleri olabiliyor.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.