Öncelikle merhabalar.
Bilindiği üzere Pardus’un Pardus Gönüllü şeklinde bir sayfası var. Gerek içerdiği konular olsun gerekse de ortaya konulan emek olsun çok da takdir ediyorum. Ama ara sıra aklıma takılan birkaç başlık da oluyor. “Gönüllü” kavramı aslında mevcut durumda belirli bir şeyi karşılıyor. Fakat nedense bu ifade sanki yeterli düzeyde bir kapsayıcılığı yokmuş gibi geliyor. Çok değerli bir çalışma sahası olmasına karşın yeterli düzeyde ön plana çıkamıyor oluşunu da biraz buna bağlıyorum. Zaten genelde distrolarda da bu şekilde bir kavram ile de fazla karşılaşmıyoruz. Çoğu zaman “Community” veya “Topluluk” gibi kavramlar daha kapsayıcı ve yaygın olarak kullanılıyor. Ayrıca olayı küreselleşme bağlamında da düşündüğümüzde “gönüllü” ifadesi tam olarak istenilen şey değil gibi. Benim düşünceme göre “Community” veya “Topluluk” isimlendirmesi merkeze alınmalı ve “Forum” denen kavram da hiyeraşik olarak bu yapının içindeki soru cevap etkileşimin teknik boyutu olarak ön planda tutulmalı. Nitekim topluluk anlayışı, için de forumu da barındıran daha genel bir kavram. Ben genel çerçevede bu şekilde düşünüyorum ama bu şekilde düşünen kişiler de var mıdır merak ediyorum. Öyle ufak bir yoklama ölçmek için de bir anket ekliyorum. Yorumlarınız ve düşüncelerinizi de ayrıca merak ediyorum.
- Evet, topluluk ve community merkezli bir yaklaşım olmalı.
- Hayır, mevcut şekliyle uygun.