Pardus GUI yönetim aracı hakkında önerilerinizi bekliyorum

Merhabalar Lise öğrencisiyim Tübitak 2204 katılmak istedim kayıt bulamadım ama en azından Pardus kullanıcıları için basit bir GUI ve izleme aracı olur en kötü.

Yapay Zeka destekli hata,soru,güncelleme destekleyen bir Pardus AI botu entegre ettim.

Neleri eklemeliyim sizce bu basit GUI aracına nasıl şeyler beklersiniz son kullanıcı ve yeni kullanan kullanıcılar için yapılan basit bir uygulamaya?
Teşekkürler

7 Beğeni

Güzel olmuş elinize sağlık.

Ekleme olarak: log ve hata kayıtlarını düzenli olarak tarayarak bu bilgileri yapay zekaya yorumlatabilirsiniz. Böylelikle kullanıcı sistemi ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olabilir .

ayrıca bu log ve hata bilgilerimi Pardus ekibine ileten bir sistemde ekleyebilirsiniz .

Yapay zeka olarak nasıl bir yapı kullandınız lokal model mi yoksa api mi?

1 Beğeni

Açıkcası şimdilik kendim kullandığım için lokal AI kullanmadım.
Şuan logları düzenli tarıyor zaten yakın zamanda CachyOS silip Debian/Pardus kuracağım.
Ek özellikler ne önerirsiniz?

1 Beğeni

Semih merhaba.

Ben olayı anlamaya çalışıyorum, o yüzden soruyorum.

Bu araç sistem durumunu gösteriyor, bir sorun durumunda düzeltmek için yz size yardım mı ediyor?

Bu uygulama nasıl geliştirilebilir?

Çok fazla özellik ekleyebilirsin. YZ ile konuyu tartışırsan çok iyi fikirler verebilir. Bu konuda iyidir.

Merhaba.
Aslında amacım olabildiğince tek bir uygulamadan APT ve terminale olan bağlılığı azaltmak.
Güncelleme ve diğer komutları GUI üzerinden yapmak istiyorum.
Sizden de öneriler bekliyorum.

Basit proje ama alternatifi varsa veya pardus için bunu yaparsanız hem topluluğa katkısı olur hem yarışmayı kazanabilirsin dediğiniz bir uygulama varsa onu da yapabilirim.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.