Pardus Günü Etkinliği

Pardus Günü Etkinliğimize, bilgi edinmek ve tanışmak için herkes davetlidir.
Etkinlik İzmir’de yapılacaktır. Ancak kendi bulunduğunuz ilde benzer bir etkinlik düzenleyebilir, açık kaynak ve Pardus’a gönül verenler ile birlikte toplanabilirsiniz. Haydi Pardus’un 18 yaşına basmasını hep beraber kutlayalım.

5 Beğeni

Elimizden geldiğince Pardus gönüllüsü toplulukların organize ettikleri bunun gibi etkinliklere destek olmaya çalışıyoruz. Bu yukarıdaki etkinlikte bu kapsamda bir etkinliktir.

Etkinlik afişinde bu belirtilmediği ve ayrıca uygulamamız olmamasına rağmen Liman yer aldığı için; “bu uygulamanın tarafımızca geliştirilen bir uygulama olup olmadığı”, “etkinlik detayları” gibi konularda sorular gelmektedir.

Liman Pardus ekibi tarafında geliştirilen bir uygulama değildir.

5 Beğeni

Pardus Günü, Açık Kaynak gönüllüleri tarafından kutlanmaktadır. Konu içeriği, Açık Kaynak Gönülleri tarafından belirlenmiştir, içerik ve program akışında Ulakbim ve Pardus Ekibinin bir tavsiyesi veya görüşü olmamıştır. Tamamen bağımsız bir topluluk tarafından düzenlenmiştir.
Açık Kaynak topluluğumuz Facebook, Linkedin, Telegram gibi farklı platformlarda GNU Linux Türkiye adı altında, Archman, Arch Linux, Manjaro, Debian, Anadolu Panteri, Pardus ve bir çok dağıtıma destek olmakta ve etkinlikler düzenlemektedir.
Amacımız, ülkemizde Açık Kaynak hakkında Türkçe kaynak sağlayabilmek, bireysel ve kurumsal kullanıcılara destek olarak yaygınlaştırmaktır.

Pardus, ülkemiz için çok önemli bir yapıdır. Açık Kaynak demek ülke imkanlarının, ülkede kalmasını sağlamak demektir. Kendi teknolojimizi üretebilmek, kendi siber savunmamızı yerli imkanlarla sağlamak özgürlüğümüz için zorunludur. Ülke savunmamız için insansız hava araçları SİHA neyse Pardus’ta o dur.

Pardus’a genelde en büyük eleştiri Pisi paket yapısından Debian paket yapısına geçmesidir. Ancak Debian evrensel bir dağıtımtır. Rusya, ABD ile ne kadar savaş halinde de olsa, devlet yapısında kullanmak için Debian tabanlı Astra Linux dağıtımını geliştirmiştir. Hindistan, yine devlet kurumlarında kullanmak için Debian tabanlı, hem tabletlerde hem bilgisayarlarda kullanmak için Bharat Os kullanmaktadır.

Ulakbim ve Pardus ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

4 Beğeni

Mustafa BEY Bu etkinliği sağlayan herkese teşekkürler

1 Beğeni

Merhabalar, haritalar üzerinden tam konum bilgisini paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş.
Sakarya Caddesi No:2 Yeni Fuar Alanı, Gaziemir/İzmir

[https://maps.app.goo.gl/QkJAxjXqjzu4mM5a7]( Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. Zafer Sakarya Caddesi No:2 Yeni Fuar Alanı, Gaziemir/İzmir)

1 Beğeni

Görüşmek üzere, teşekkürler.

1 Beğeni

Pardus Günü etkinliğimize ait
görüntü. https://www.youtube.com/live/6wSGIs5R5I8?si=EH2uBmr2lV0QbFC4

Gayet güzel bir anlatımdı, beğendim.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.