Pardus Hakkındaki Youtube Videosu

Evet madem bu kadar kısa süreye bu kadar yalan sığdırmış. Youtube yerine adliyeye şikayet edilmeli.

2 Beğeni

Son bir yılda ortaya çıkan, yalanlar ile içerikler üreten, özel hak ve yaşamı ihlal eden, videolarına yorumcuklarını katarak firma/vakıfların itibarına zarar veren ve en son Pardus hakkında içerikleri ve haberleri değiştirerek yalanlar ile Youtube’de video paylaşımı yapan youtube üreticisi hakkında TÜBİTAK ULAKBİM’in hukuki süreç başlatmasını can ı gönülden istiyor, bekliyor ve destekliyoruz.

Bu durum sadece Pardus değil, her birey için tehlikeli. Önüne gelen her şey hakkında eksik ve yalan bilgiler ile video yayınlıyor. Hazır dili TÜBİTAK gibi köklü bir firmaya değmişken o dilin kopartılması gerekli.

2 Beğeni

Aynı kişinin Gezginler.net hakkında çektiği video da iftira, yalan ve özel hayatın suistimali ile dolu.
Videoyu gördüğümde Gezginler.net ile iletişime geçtim kendileri de bu durumdan haberdar olduklarını ve ilgili kişi ile ilgili adli süreci başlattıklarını bildirdiler.

Gezginler ile ilgili videosunda bu zât;

  • Gezginlerin korsan/crackli oyun indirme sitesi olduğunu ifade etmişti. ancak gerçek tamamen farklı, Gezginler Net’e bakan kişiler ücretli ve ücretsiz pek çok uygulamanın üreticinin resmi sayfasından çekildiğini görebilirler.

  • Gezginler için ‘masum değil’ ibaresi kullanarak Gezginlerin itibarını kirletiyor

  • Gezginler ekibinin özel hayatlarını araştırarak, onların yüzlerini, özel hayatlarını ve fotoğraflarını izinsiz videoya eklemiş.

  • Gezginler sitesinin reklamlardan elde ettiği geliri tarikatlara aktardığı hakkında delilsiz bir iddia sundu. Gerçek bile olsa derneklere ve vakıflara bağış yapmak yasaldır.

  • Gezginler sitesindeki reklamları abartarak anlatıyor. Sanırım ki internet âleminden uzak olduğu için abartarak anlatıyor. Gelir elde etmeyen çoğu sitenin tek gelir kapısı sitede bulunan reklamlardır.

Bu zât kaale alınacak içerikler üretmiyor. Zât araştırmadan içerik üretiyor. Güvenilir değil. Özür dileme huyu da yok. Pardus’un bu karakterde kişilerin reklamına ihtiyacı yok.

3 Beğeni

Detaylı tespitlerinizi bizimle paylaşığınız için teşekkür ederim. Videoya şikayet göndermek ve kaldırtmak yerine içerik üreticisi ile görüşülüp yanlışların giderildiği yeni bir videonun çekilmesini sağlamak Pardus’un sempati kazanması açısından iyi olabilir.

4 Beğeni

Videoda yanlışlık yok. Üzerinde oynanmış gazete haberleri ile yapılmış bir ahlaksızlık var. Bunu şikayetin en iyi yeri adliyedir.

1 Beğeni

Merhabalar, öncelikle ne böyle bir forumun ne de Pardus’un varlığından haberim yoktu.Yaklaşık 15 dk önce izlediğim videodan önce…
Yani demek istediğim:Ben çok dışarıdan bir göz olarak söylemlerinize göre yanlış bilgilerle dolu olan bu videoyu izlemeyi bitirdiğimde herhangi bir karalama hissetmedim. Videoyu bitirdiğimde hislerim aynı altındaki yorumlar gibiydi yani böylesine yararlı bir projenin bir şekilde gelmesi gereken yere gelememesi ve buna duyduğum hüzündü. Demek istediğim bu video sayesinde iyi ya da kötü olarak - dediğim gibi ben dışarıdan bir göz ve konuyla çok da bağlantısı olmayan biri olarak kötü bir şey hissetmedim-böyle bir projenin varlığı konusunda insanların bilgilendirilmesini fikrimce kötü bir şey değil.Videoyu kaldırtmak yerine içerik üreticisi ile görüşüp doğru bilgiler ile yeni bir video üretilebilir ki bence bu her iki taraf içinde daha yararlı olur fikrimce.İyi günler dilerim.

3 Beğeni

sanırım yeni bir gelişme olmuş, video sahibi “PARDUS’un isteği üzerine sabitlenmiştir” diye başlayarak bir kaç link ile birlikte burayı da eklemiş.

PARDUS diye kastettiği kesinlikle biz değiliz, bizim tek isteğimiz video’nun kaldırılması, eğer yalan ve üzerinde oynanmış haberleri kendisi üretmediyse de kaynağını belirtmesi olabilir. Ayrıca iftira atılan sadece Pardus da değil, TÜBİTAK, bazı şahıslar, ve bence ilk Pardus ekibini ve onların destekleyicilerini rencide etmesi gereken çarpıtmalar var.

Tarih ve olayların bu derecede çarpıtılmasının motivasyonu sadece izleyici toplamak mıydı, meyve veren ağaç taşlanır kulübüne resmi olarak girmiş olduk mu soruları hala beni meşgul ediyor.

Bu arada tabi ki hukuki başvurular yapılıyor, ilginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

Toplum psikolojisi açısından da enteresan bir durum, toplum olarak olumsuzlukların (doğru ya da yalan) bu kadar talep alması, öte yandan önemli başarılara ilgisiz kalınması. Bir de tabi linç kültürü, yazılan olumsuz ama tabi çok az somutluk içeren yorumlar. Öte yandan yine yakınlarda çıkan nispeten olumlu bir video altında da genelde olumlu yorumlar vardı : https://x.com/hakki_alkan/status/1746589091632718124?s=20

Çok kısa da önceki ekip ile ilişkilerimize değinmek istiyorum. Öncelikle bu ekipten çoğu kişi söylendiği üzere yurt dışında. Biz bu ekibin çalışmalarını ve tarihteki yerlerini her fırsatta takdir edip övmekteyiz. Ekipte üniversite yıllarından şahsen tanığım bir kişi vardı zaten, kendisi ile ve fırsat buldukça diğer üyelerle fikir alış verişinde bulunduk. Hatta gönüllü platformu çalışmalarımızı bu ilk ekipte yer alan kişilerle başlattık.

Son olarak yukarıdaki metni ve tespitleri sadece ben hazırlamadım. Hatta bir güncelleme de geldi, ona göre biraz değiştireceğiz biraz bu mesajı.

9 Beğeni

“Pardus’un isteği üzerine sabitlenmiştir” diyerek eklediği yerde bile çok çok geçmişte Pardus’u eleştiren iki kişinin şahsi blog yazısını eklemiş. Yani "bak öyle diyorsunuz ama burada ne yazıyor demek istemiş sanırım. İki kişinin ya da üç beş kişinin şahsi düşüncesi önemli değil. Şu anda tam gaz devam ediyor ve ben bunu görebiliyorum.

Bence bu sürece çok hakim biri değil. Hala birşeyleri ya yanlış anlıyor, ya yanlış biliyor ya da bilerek yapıyor. En büyük yanılgısı Pardus projesinin sona erdiğini zannetmesi ya da lanse etmesi ki haksız olduğu gün gibi ortada. Buranın linkini vermesi onun adına intihar oldu bence. Okuyanlar neyin ne olduğunu daha iyi anlayacaktır.

2 Beğeni

Bu forumun linkini eklemesini kendisine ulaşıp ben istemiştim. Lakin forum linki ile birlikte benden bağımsız birkaç link daha eklemiş. Her ne kadar Pardus çalışanı olmadığımı ve sadece forum linkini eklemesini istediğimi belirtsem de de geri dönüş yapmadı. Sizlere ulaşmasının daha doğru olacağını da belirttim ama kale almış gibi değil.

Sırf abone kasmak için umursamadan bir video yapmış zaten, yanlışını düzeltmek için herhangi bir adımda da bulunmuyor. Her ne kadar bu sayfadaki önceki yorumumla çelişecek olsam bile eğer yanlışını düzeltmek için bir adım atmıyorsa ve sizinle iletişime geçmiyorsa hukuki yollara başvurmak mantıklı.

Dediğiniz gibi toplum ne yazık ki olumsuzluklara daha çok bakıyor ve gereksiz bir linç kültürü var. Bu video gerçekten bu durumu bizzat gösteriyor

Pardus projesinin hak ettiği ilgiyi görmesi, hızla geliştirilmeye devam edilmesi ve daha fazla yaygınlık kazanarak daha büyük bir pazar payı elde etmesi dileği ile.

2 Beğeni

Söz konusu video yeni ve oldukça fazla (430B) görüntüleme almış. Yeni olmayan Pardus hakkında orada burada konuşulan, doğruluğu takipçiler tarafından teyit edilemeyen bilgilerin bir şekilde yayılmış olması.

Ben de daha önce bu hususta bir şeyler yazarak Forum takipçilerinin dikkatini çekmek için bir konu açmıştım. Bir alanda doğru ve yeterli bilgilendirme yapılmadığı takdirde bazı kimseler tarafından bu boşluk yanlış ve tartışmalı bilgilerle doldurulabiliyor. Pardusun yaşamış olduğu iki macera, teknoloji meraklısı takipçilerine detaylarıyla anlatılmış mıdır?

Elbette internetteki bilgi kirliliğinin topyekün önüne geçmek mümkün olmuyor ancak doğru bilgi edinilecek kanallar kendilerini göstermediği takdirde yanlış bilgi yayıp paylaşanlar kendilerine rahat bir alan buluyor.

3 Beğeni

Cengiz Bey bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederiz.

400+ Bin izlenme alan bu videonun ısrarla yanlışlardan dönmemesi üzerine artık Tübitak Ulakbim olarak yasal süreci başlatmanız gerekiyor.

@asandikci nın kişiye ulaşıp Pardus çalışanı olmadığını, sadece linki eklemesini istediğini belirtmesine rağmen “Pardus” ismini kullanarak farklı linkler ile istenilen linki en sona eklemiş. Burada konu, videoyu çeken şahsın, ismi tescilli olan bir projenin ismini yanlış bilgiler vererek kullanmasıdır.

Bu tarz yanlış bilgilerin toplumda daha çok ilgi uyandırması sebebi ile Pardus’un sosyal medya hesaplarının her zaman aktif paylaşım yaparak projenin devam ettiğini belirtmesi en iyi tedbir olacaktır.

Projeye güvenimiz tam, her zaman destek olmaya çalışacağız. Böyle bilgi kirliliklerinin önüne geçilebilmesi için farklı adımlar bekliyoruz.

İyi çalışmalar.

4 Beğeni

Cengiz bey hem “pardus diye kastettikleri biz değiliz” diyorsunuz hem de videonun kaldırılmasını istiyorsunuz bu biraz kafamı karıştırdı (tarafsız bir bakış açısı olarak) kimsenin tarafını tutmuyorum ama videoyu kaldırtmak yerine beraber bir video çekmeyi teklif edin? Her şeyi detayı İle anlatın? “Kriz” yönetiminden anlayışınız videonun kaldırılması ise tarafsız bir izleyici yorumu olarak yanlış olduğunu belirtmek isterim. Bu video sayesinde Pardusu ilk defa duyan bir çok kişi var bence bu Pardusun tanıtımı ve özelliklerinin tam anlamıyla bilinmesi için bir fırsat. Saygılarımla.

1 Beğeni

Bu bahsedilen kanalı ve videolarının yarısını izledim, çoğu çarpıtılmış ve gerçek dışı. Youtube’a şikayet ederek kapatabileceğimizi düşünüyorum. Ama tabikide bir kişi ile olacak iş değil bu, çok fazla kişinin şikayet etmesi gerekiyor.

2 Beğeni

Videonun altına, forumda bulunan konu linki ile yaptığım açıklamayı 3 kere paylaşmama rağmen, tüm paylaşımlarım silindi.

7 Beğeni

Tekrar deneyeyim o zaman: Videoyu üreten kişi bizimle kontağa geçmedi, “PARDUS’un isteği üzerine sabitlenmiştir” dediği biz değiliz, eğer ki bizim kendisinden bir isteğimiz olsaydı bu da yalanlarla dolu bu içeriğin kaldırılması olurdu.

Kendisi yaptı mı bilmiyorum, ama olmayan haber fabrike edip, başka bir haberi tahrif etmek için ekstra çaba gösteren birinin zaten gerçeği bulmak gibi bir çabası olduğunu düşünmüyorum. Bu yeni eklemeleri sadece dramaya yeni boyutlar ekleyip gündemde kalmaya ve izleyici sayısını arttırmaya çalışmak.

Tabi ki her kötülüğün doğurduğu bir nebze iyilik ve fırsat vardır, ama bunlar her zaman her kötülüğü bertaraf edecektir diyemeyiz. Öyle olsaydı serbest vuruş sırasında rakip baraj kurmadıysa kendi takım arkadaşları ile baraj kurduran Pierre Van Hoijdonk gibi kendimiz çarpıcı ve doğru olmayan içerikler yaymayı düşünürdük (kullanıcı adınıza özel örnek verdim)

Doğrusu Pardus geçmiş çalışanların çok önemli katkıları ile zaten çok güçlü bir tanınırlığa sahip, tabi ki etki alanımızı yaygınlaştırmak istiyoruz fakat bunu nitelikli ve etki bırakır şekilde yapmak bence daha çok emek ve sabır isteyen yollardan geçiyor, okuldaki öğrencilere ulaşmak, uzaktan eğitim içeriklerini zenginleştirmek, topluluk portalını canlandırmak, çeşitli etkinliklerle ve eğitimlerle yüz yüze tanıtım yapmak gibi.

7 Beğeni

Daha yapıcı bir çözümle mi yaklaşsak
Böylece insanlara mevcud Pardus’u tanıtmamız ve farkettirmemiz daha kolay olur

2 Beğeni

Siz böyle hissetmemiş olabilirsiniz ancak videonun hazırlanız amacı tamamen yalan ve kurgu üzerine. Yani hazırlanış amacı bu.

İtibar zedeleyici bu tabir bile videonun kötü amaç uğruna hazırlanmış olduğunu gösteriyor.

Tüm bunlar bir yana olmayan makaleleri oluşturup yayınlaması da bir ahlaksızlık göstergesidir.

Bu ahlaksızlığın aynısını Gezginler.Net videosunda da uyguladı.

Ve şimdi sıra Pardus’a geldi. Yarın ise bu zât başka bişey hakkında yalanlar ile yeni bir video çekecek. Videonun sizde ne etki uyandırdığı önemli değil. Önemli olan videonun nasıl ve ne amaç ile hazırlandığı.
Ve sizde bu ahlaksızlıkları görüp bu kişiyi desteklemeyi ve savunmayı bırakmalısınız.

Bu kişi ne araştırmasını düzgün yapıyor, ne videolarını ahlaki değer üzerine oluşturabilir. Bu tarz kişilerin değirmenine su taşımayın.

Teknoloji ile ilgili merak ettiğiniz konuları teknoloji grupları, kanalları, gazete ve dergilerinden öğrenmelisiniz. Bu tarz kişilerden değil.

Kanal sadece pardus değil birçok içeriğinde yanlış bilgilendirme yapmış ve bunu bilinçli bir şekilde yapıyor.

En doğrusu yanlış bilgilendirme başlığı ile şikayet etmek.

Meyve veren ağaç taşlanır demiş atalarımız. Bu türlü şeyler kaale almaya dahi değmez. Gerçekler geç de olsa kendini gösterir.

3 Beğeni

Ben de YouTube 'a “yanlış bilgilendirme” olarak bildirdim videoyu. Kendi ellerimizle popülerliğini artırmayalım da :slight_smile: