Pardus Hangi Dosya Uzantılarını Açabiliyor

Merhaba dün web tabanlı bir uygulama yaptığımı ve bunu pardus için nasıl bir uygulama yapabileceğimi sormuştum. Bir arkadaşta electronjs kullanarak yapabilirsin dedi bende uygulamamı electronjs üzerinden windows için build yaptım. Şimdi linux için build yapıcam ama pardusun hangi uzantıları açabileceğini bilmiyorum. linux için herhangi bir uygulama pardusta açılır mı ?

Electron js ile Hello World uygulaması yapmıştım hatırlamıyorum ama linux için build ettiğinizde kendi başına çalıştırılabilir ikili dosyasını kendi oluşturması lazım.

1 Beğeni

Ben QT ile geliştirme yapıyorum. dosya uzantısı yok mesela. ekran resminde görebilirsin. Benim projemi (bofis) linux için build ettiğimde kendi başına çalışabilir ikili dosya çıktısını “bofis” olarak veriyor. Dosyanın bulunduğu dizinde terminalden ./bofis dediğimde uygulama çalışıyor.

@mamoo qt programını bende düşünmüştüm ama yıllık 60-70bin tl lisans ücreti olduğu için electronjs daha mantıklı geldi yinede cevap için teşekkürler.

qt open source için ücretsiz.

1 Beğeni

@mamoo yazılım open source için uygun değil maalesef :frowning:

Uygun lisans bulunup yine açık kaynak yapılabilir. Çok çeşit Açık kaynak lisansı var. Açık kaynak olması ücretsiz anlamında algılanmamalı.

Açık kaynaklı programlar için qt ücretsiz

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.