Pardus Harici Ekran Kartı Sorunu.

   Merhabalar. Bilgisayarım HP Victus Notebook. Nvidia sürücüsünü kurdum pardus tanıdı. Ama oyunlarda intel ekran kartı ile açmaya devam ediyor. Buda ciddi performans sorunlarına yol açıyor. Nvidia kartımı nasıl 1. Kart olarak tanıtabilirim.

İkinci ekran kartını devre dışı bırak seçeneğini seçerek sadece nvidia kullanabilirsiniz.

HP Victus, genellikle linux’a destek vermediği için Microsoft Windows 'a muhtaç bırakıyor.

Mahmut beyin önerdiği paketi yükleyin. Bu paket henüz deneme aşamasındayken ben de 1. ekran kartımı bu paketle Nvidia yapabildim ama bilgisayar, grafiksel olarak zorlanmaya başladığında çöküyordu. Yani görünüşte tanınsa da sistemsel olarak tanınmamıştı.

Bu sebeple tamamen windows kurmak zorunda kaldım. Ve lisans da satın aldım( w11 home).

Bilgisayarım: hp victus 16-s0049nt

Ama program şimdi kararlı sürümde olmalı yani denemenizi ben de tavsiye ederim.

.Bilgisayarımı sırf Android Studio kullanmayı öğrenmek için satın aldım. Yoksa aynı fiyata Linux’u destekleyen bilgisayarları tercih edebilirdim. Pardus kuruluyken Android Studio daha hızlıydı çünkü Microsoft Windows Defender güvenlik duvarı gibi bir yavaşlatıcı yoktu.

Benim bilgisayar ile sizinki hemen hemen aynı cihaz pardus nvidia yükleyici ile nvidia kaynak depoları ile en son sürüm sürücüyü yükledim. XFC masaüstü ortamını tercih ettim. CS2 oyunu oynarken bazen ağırlaşma oluyor ancak bölüm geçişleri kesinlikle windowstan daha hızlı fps hemen hemen windows ile aynı şuan için sorun yok gibi. Bu arada nvidia yükleyiciye ek özellik olarak ekran kartları arasında geçiş yaptıracak bir buton eklenmesini tavsiye ederim linux mint de bu özellik var ve çalışıyor.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.