Pardus için Laptop Önerisi

1 ay önce Casper S500 aldım fakat teknik servis Windows ile anlaşmalı olduklarını ve ana kartın Linux formata izin vermediğini söyledi. Pardus formatlayabileceğim, NVIDIA ekran kartına(deep learning - en az MX230) sahip ve intel i5 - i7 bir diz üstü bilgisayara ihtiyacım var. Önerebileceğiniz bir bilgisayar var mı ??

2 Beğeni

Forumda Casper Nirvana S500 ile ilgili şu paylaşımları buldum. Umarım işinize yarar.

Bilgisayar önerisi konusunda kesin bir şey söyleyemem. Bildiğim kadarıyla Asus’un bilgisayarlarında, özellikle ROG modellerinde, kurulumdan sonra çekirdek güncellemesi yaparak sorunsuz çalışabiliyor. Galiba Lenovo marka bilgisayarlarda da benzer bir durum var. Dell XPS’lere de sorunsuzca Ubuntu kurulabildiğini okumuştum ve bu da birkaç ince ayar yaparak Pardus çalıştırabileceğinizi gösterir diye düşünüyorum.
Almadan önce bir arama motoruna modelin adını yazıp sonuna linux ekleyerek arama yaparsanız, daha önce o cihazı denemiş olan insanların yorumlarını bulabilirsiniz. Genelde o yorumlar, nelerin sorun çıkardığını ve nasıl çözüleceğini yazan yorumlar olur. Ayrıca ekleyeyim: Debian ve Ubuntu sistemleri için olan yorumlar çoğu zaman Pardus için de geçerli olur, hatta Arch kurulmuş sistemlerin yorumları bile Pardus için geçerli olabiliyor.

3 Beğeni

Free Dos satılan cihazlar ile ubuntu yüklü olarak satılan cihazlara yönelin benim bilgisayar Dell ilk satın aldığımda içinde ubuntu yüklüydü Dell güzel cihazlar yapıyor tavsiye ederim.

3 Beğeni

Casper S-500 alırken de FreeDos olarak aldım. Ama Windows dışında hiçbir format usb’mi okumadı ne yazık ki. Sanırım Dell Vostro iyi bir seçim olucaktır. Teşekkürler

3 Beğeni

Dell iyidir satış sonrası driver desteği bios güncellemesi uzunca süre devam ediyor. Sadece bios güncellemesi bile en büyük tercih sebebidir.

3 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.