Merhabalar;
Casper Nirvana S500 serisi dizüstü bilgisayar için Pardus işletim sistemini kurduktan sonra TouchPad görmeme sorununu çözüm adımlarını birlikte uygulayalım.
sudo -H gedit /etc/default/grub
bu komutu girdikten sonra açılan grub dosyası içerisinde
Sorunuza yanıt olarak evet deyip kestirip atmak istemiyorum. burada üretici firmaların yapmış oldukları yanlışlıkları yada yanlışlık demeyelim de ürünü sadece windows olarak tasarlayıp ki onunda sorunları var ayrı bir konu başlığında yaza bilirim her neyse şimdi siz bir üreticisiniz ve üretmiş olduğunuz ürünün donanımlarına ait bütün sürücülerini hem açık kaynak kullanmak isteyen müşterileriniz için derleyip hemde hazır paket kullanan kullanıcılarınız için ürünü piyasaya sürmeden test edip kalite kontrol şartlarını karşılayıp karşılamadığını kontrol eder ve bu şekilde son kullanıcılara bak ben bir ürün geliştirdim markası bu modeli de bu her şekilde sizlere destek vererek sorun yaşamadan kullanımınıza sunuyorum demesi gerekiyor. Ayrıca bunu piyasaya çıkması için izin veren TSE’de bu şartları sağlayacağına ve sağladığına dair prosedürleri de uygulaması gerekmektedir diye düşünmekteyim.
Her iki işletim sistemi için geçerli
-Kurulum adımına geçtiniz ilk olarak touchpad sorunu ile karşılaşırsınız. (çözdüm debian işletim sistemi için çözümü paylaştım.)
-Wifi kablosuz ağı görememe sorunu ile karşılaşırsınız. (çözdüm debian işletim sistemi için çözümü paylaştım.)
-Ekran parlaklık ayarına azaltma ve/veya çoğaltma sorunu çözüme kavuşturamadım son ışık da devam ediyorum.
Kısacası kararı size bırakıyorum.
YTD (yatırım tafsiyesi değildir.)
iyi günler.