Merhaba. Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim. Bu zamana kadar genelde Windows kullandım. Ancak laboratuvara yeni bilgisayarlar geldi ve Pardus kuruldu. (23 Sürümü) Python eğitimi için IDLE idesini yüklemek istiyorum. Laboratuvarda internet bağlantısı olmadığı için deb paketi olarak nereden bulabilirim. (ya da offline kurmanın başka bir yöntemi varsa o da olur) Çok araştırdım ancak galiba acemi olduğumdan bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Selamunaleyküm hocam.
Idle programı direk Pardus üzerinde var mı bilmiyorum. Ama zaten python ile birlikte tüm çekirdek Pardus’ta yüklü olarak geliyor.
İsterseniz uç birim(terminal) üzerinden python3 yazarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Ama tavsiyem jupiter veya vs code üzerinden jupiter kullanmanız olacak. Çok daha rahat olur diye düşünüyorum.
Küçük bi hatırlatma:
vs code yükleyecekseniz yüklemeden sonra ayarlardan telemetrileri kapatmayı unutmayın
Aleyküm selam. IDLE Pardus üzerinde varmış.
sudo apt-get update
sudo apt-get install idle3
diyerek kurulumu yaptım. Ancak her defasında telefonu bilgisayara bağlamak biraz yorucu. Ama muhtemelen bu yöntemle yükleyeceğim. IDLE hem yorumlayıcı, hem de derleyici içermesinden dolayı daha iyi gibi. Pardus konsolda ikisi de var mı bilmiyorum. Cevabınız için teşekkürler. deb paketini indirme gibi bir yöntem bulabilirsem daha iyi olacak. Araştırıyorum.