Pardus ile Web programlama

Merhaba arkadaşlar çalışmaya başladım. Çalışma modelini şöyle özetlemek istiyorum

  1. Çalışmalar GitHub üzerinde tutulacak.
  2. İçerik denetimi benim ve GNU Pardus organizasyonundaki diğer yönetim ekibi tarafından yapılacak ancak bu durumda Web programlama içeriğinden ben sorumluyum. Kod testi tarafımdan yapılacak.
  3. Soruları buradan sorabilirsiniz. Ancak GitHub kullanımını özendirmek için geliştiricilerin kariyerlerine katkısı olacağından issue açıp soru sormanızı önermekteyim.

İlk konumuz HTML CSS JS kullanarak bir örnek site yapmak. En yakın zamanda kodları tamamlayıp yayınlayacağım tam süre veremiyorum iş yüküme göre değişecek bu süre. Ancak dikkkatimi vermiş durumdayım. Bu konuda endişe etmeyiniz.

Burada ve GitHub üzerinde teorik sorular sormanız yararlı olur ancak ilk başta teorik konular içerikler girmeye fırsatım olacağını düşünmüyorum. Biraz kaynak biriktirip bu teorik anlatıma geçebiliriz. Destek vermeye çalışacağım bu açıdan. Ama önce biraz kod yazıp pratik yapalım istiyorum. İkisinin ortasında bir yer yani ne tam kod yazma odaklı ne de sadece teori odaklı.

Şimdiden katılımınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar, iyi eğlenceler, başarılar dilerim tüm geliştiricilere !

5 Beğeni

Mert bey çalışmalarınız için teşekkür ederim. Projeleri Türkiye lokasyonlu bir git sitesine neden yüklemiyorsunuz?

1 Beğeni

Hızlıca yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben aktif olarak GitHub kullandığım için ve GNU Pardus organizasyonu benden önce açılmış belli çalışmalar yapmış bir yapı olduğu için şu an oradayım.

Ama diğer mesajda olduğu gibi lisans ve diğer konuları sizin bahsettiğiniz Türkiye’de bulunan Git ortamı konusunu ele almak isterim. Israrcı olmam.

Teşekkürler.

2 Beğeni

https://gnupardus.github.io/ ilk ders ile ilgili genel bir içerik girdim gelen yorumlara göre güncelleyeceğim. Elimden geldiğince frontend backend gibi teknik kavramları kullanmadım bir giriş yaptığımız için. İnsanları teknik kavramlarla hemen tanıştırmak istemedim. Sonra zorluk algısı oluşabilir diye.

Teşekkürler, görüşmek üzere.

2 Beğeni

Select instance - Invidious javascript kaynağı olarak burayı kullanmayı düşündüm. Örnek olarak gösteriyorum. Direkt kod almasak da düzenleyerek ya da ilham alarak bu ve benzeri projeleri inceleyebiliriz.

Teşekkürler, görüşmek üzere

2 Beğeni

Merhaba ilk olarak örnek göstermek istediğim parçayı burada anlatmak istiyorum. Sitemizde https://gnupardus.github.io/ içeriği girdim.

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Bu bize tarayıcının sayfanın boyutlarını ve ölçeklendirmesini sağlayan bir “kod’dur”.

width=device-width 

bölümü, aygıtın ekran genişliğini takip etmek için sayfanın genişliğini ayarlar (aygıta bağlı olarak değişir).

 initial-scale=1.0

bölümü sayfa tarayıcı tarafından ilk yüklendiğinde başlangıç “yakınlaşma/uzaklaşma/kontrol” seviyesini ayarlar.

Setting The Viewport kaynağınından canlı deneme yapabilirsiniz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar

Pardus Web Programlama Yol Haritası için bir taslak oluşturdum. Sizden geribildirim alarak güncelleyeceğim.

Teşekkürler

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.