Pardus İlk Kurulumdan sonra neler yapıyorsunuz?

PardusYAMA isimli bir projeye başlamıştık biliyorsunuz. Onun için Pardusu sisteminize kurar kurmaz neler yapıyorsunuz yazabilirseniz hem kullanıcıların davranışlarını öğrenmiş olur hem de projemize ekleyebiliriz.

Ayrıca resmi Pardus ekibi de belki bu bilgileri gelecek sürümler için değerlendirebilir.

2 Beğeni

Ben ilk olarak güncelleme geldiyse ou yapıyorum çünkü wifi güncellemeyle geliyor yoksa çalışmyor daha sonra chrome veya chromium yüklüyorum. Xotonic oyununu yüklüyorum wine olursa iyi olur. Gimp, smplayer gibi uygulamaları yüklüyorum daha sonra gnome tweak ile tema icon işleini yapıyorum umarım yardımcı olur.

Güncellemeler + Wine tamamdır :slightly_smiling_face:

Kişisel merak Vlcplayeri neden tercih etmiyorsunuz da Smplayer yüklüyorsunuz ?

Ben hemen Chrome, Opera ve Firefox’ un son sürümlerini kuruyorum. Ardından wine ile bsplayer yüklüyorum (Altyazı indirmek için bsplayer. Video ve müzik için VLC kullanıyorum). Mono’ nun kendi paket deposundan Mono, XSP4 ve MonoDevelop kuruyorum. GIMP ve InkScape’ in son sürümlerini de kurunca günlük kullanıma geçiyorum.
Not: XFCE kullanıyorum.

vlc ye ısınamadım hocam. Tamamen zevk meselesi:)) önemli neden yok.

thunderbird,vlcplayer,libreoffice zaten yüklü geliyor.
evolution beğenmediğim için kaldırıyorum.arka planda çok ram harcıyor.
pardusun xfce paketlerininde ram kullanımı yüksek.
onuda silip debian xfce paketleri ile değiştiriyorum.

gparted,chromium,opera,lazarus,librecad,shotwell,krita,stellarium,geogebra yüklüyorum.

İlk işim kernel güncelliyorum.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.