Pardus imajı oluştururken USB'de hayalet bölüm problemi

Güncel Rufus ve Pardus Kalıp Yazdırma aracı ile denedim & 3 farklı USB bellek üzerinde denedim yazdırma öncesinde USB bellekler normal iken yazdırmaya çalıştığımda 700 KB civarında hayalet bölüm oluşturuyor ve oraya yazdırmaya çalışıyor. Dolayısıyla Pardus imajını yazdıramıyorum USB belleğe. Windows üzerinden cmd ekranından zibilyon tane biçimlendirme denedim galiba. Hepsinde USB bellek normale dönüyor içine büyük boyutlarda dosya atabiliyorum hatta win 10 imajını oluşturabiliyorum fakat iş Pardusa gelince bu problem ile karşılaşıyorum yardımcı olabilecek var mı?

Eğer DD moduyla yazıyorsanız bahsettiğiniz bölüm dosya yöneticisinde gözüken EFI kısmıdır. Pardus dosyalarının olduğu bölüm dosya yöneticisi uygulamasında gözükmez fakat usb’nin içindedir. Boot etmeyi deneyin bir. Veya dosyaları görmek istiyorsanız ISO moduyla yazın.

1 Beğeni

Merhaba,
Bu bir sorun değildir. DD modu; görüntü dosyasını, dosya sistemi ile birlikte doğrudan sürücüye yazar, ISO modu ise görüntünün dosyalarını, sürücüdeki biçimlendirilmiş dosya sistemiyle yazar. Pardus USB biçimlendirme programı yada Rufus ile yeniden biçimlendirdiğinizde bellek normal boyutuna geri döner.

Selamunaleyküm
Ventoy uygulamasını deneyebilirsiniz
ventoy kendi yazılımını usb belleğe yükledikten sonra sadece istediğiniz iso dosyasını kopyalayıp usb belleğe atarsanız rahatça kullanabiliyorsunuz
ariyeten geriye kalan boş alanı da kullanabiliyorsunuz

1 Beğeni

Hocam teşekkür ederim Ventoy ile işimi hallettim gerçekten müthiş bir yazılım. Öğrendiğim iyi oldu. Kesinlikte tavsiye ederim herkese

Mağzadan da kurabilirler. Mağzaya da eklanmış.

Windows CMD ortamında diskpart'ı yazdığınız kadarıyla mutlaka denediğinizi düşünüyorum. Eğer USB bellek Fat32 formatında sıfırlanıyorsa bu yaşadığınız problemde mutlaka bir yazdırma sorunu olmalı. Rufus ile MBR biçimli, 4092 byte ayırma birimine sahip bir formatta tekrardan yazdırmayı deneyebilirsiniz. Ve tabii ki BAŞLAT seçeneğine tıkladığınızda DD modunu seçmeniz daha sağlıklı olacaktır. Her ne kadar düşük bir ihtimal de olsa Pardus iso dosyasında da hata olabilir, belki indirme esnasında hata olmuştur. Hash doğrulaması yapabilirsiniz:

Eğer sorun devam ediyorsa başka bir USB bellek ile deneyebilir misiniz?

  • @gokacinlar Hocam Rufus’un ayarları ile hiç oynamadan denedim zaten default olarak MBR seçili ve mecburen DD modunda yazdırmayı deniyorum çünkü diğer modda sürücü bulunamadı gibi bir hata veriyordu. İSO dosyasını da yeniden indirerek denedim hatta kali de indirdim onda da aynı problemi yaşadım İSO’yla alakalı değil zannediyorum. Hash doğrulaması nedir bilmiyorum ama zannediyorum İSO’nun bütünlüğünü doğrulamaktan bahsediyorsunuz. İSO’dan kaynaklanmadığı için bence gerek yok eğer tabi bunu kastediyorsanız. 3-4 tane farklı USB bellekte denedim.

İlginiz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim tek tek karşılık vermek isterdim ama alıntı yapmayı bilmiyorum.

  • @eminfedar DD modunda yazmayı deniyorum hocam fakat senin dediğin gibi olduğunu zannetmiyorum çünkü EFI dediğin bölümde 2 dosya varken diğer büyük alanı ayrılmamış bölüm olarak gösteriyor. Boot etmeyi de denemiştim o şekilde ama olmadı.

  • @Arastirmaci Aleyküm Selam hocam. Daha deneyemedim fırsatım olmadı ama deneyeceğim. Sonucu yazarım buradan.

Çok ilginç. Hatayı tekrarlayamıyorum maalesef o yüzden bir şey diyemiyorum. En temizi Ventoy kullanmak olabilir:)

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.